Hun er Norges beste i den ekstreme skigrenen «Free-ride». Har 130 basehopp bak seg, og elsker å kjøre motocross med kjæresten.

— Jeg er nok mye tøffere enn vanlige jenter, men jeg har også mine grenser, erkjenner 28-åringen fra Oslo.

Hun er med på Ekstremsportveko for sjette gang på rad, for å kaste seg ut fra Nebbet, basehoppernes paradis på Voss.

Helt siden Karina var liten har hun hatt en dragning mot høye stup.

— Jeg har alltid hatt lyst til å hoppe når jeg står på kanten. Å vaie i vinden på kanten av et stup, er noe av det kjekkeste jeg vet, sier hun.

Oslo-jenten vet at det er mange som synes hun er fullstendig sprø, men Karina har gjort et valg.

— Jeg vil hoppe base. Det gjør meg til et helt menneske, selv om døden er ufattelig nær hver eneste gang. Jeg kjenner risikoen og har veldig respekt for det jeg driver med.

Flere av hennes kamerater i miljøet er omkommet.

Følelseskick

Karina kan ikke huske hva hun følte første gang hun hoppet base.

— Det var i USA, på en bro. Jeg hadde selvfølgelig enorme forventninger, men jeg tror jeg ble skuffet. Hadde sikkert ikke tid til å kjenne etter. Når jeg hopper nå føles det som om hele følelseslivet mitt eksploderer. Frykt og vanvittig glede. Alt på en gang. Jeg får faktisk litt tid til å tenke når jeg svever der oppe. Nyter naturen, men tenker også på hvor lite som skal til før det går galt. Du får et annerledes forhold til døden, sier Karina.

Størst kick får hun av å hoppe base fra bygninger.

— En gang hoppet jeg fra en bygning i New York midt på natten. Jeg var helt alene i mørket. Og jeg som både er mørkredd og hater å være alene. Det var bare én ting å gjøre. Å hoppe ned til lyset og menneskene igjen, sier Karina og ler.

Vil bli best på ski

28-åringen er veldig takknemlig for at hun kan leve av å drive med ekstremsport. Sponsormidler gjør at Karina kan farte rundt i hele verden og drive med det hun liker aller best.

Og når skisesongen begynner, pakker hun bagen og reiser på nye eventyr. Målet hennes er å bli en av verdens beste free-ride-kjørere på ski.

For Karina handler det kort sagt om å overvinne de mest fryktinngytende fjellsider og komme seg helberget ned. Enten det er ski eller base.

SKAL, SKAL IKKE: - Jeg hopper aldri dersom jeg føler meg usikker, sier Karina. Hun har 130 basehopp bak seg og er en av få jenter i Norge som driver denne formen for ekstremsport.<p/> FOTO: SIMEN BERG<p/>
ULTIMATE KICK: I noen sekunder ser Karina døden nærme seg, så trekker hun skjermen. - Det tok det lang tid før skjermen åpnet seg, og jeg tenkte: Nå er det min tur, men det gikk heldigvis bra. Jeg sto og dirret i mange minutter etter jeg hadde landet, sier Karina.<p/> FOTO: SIMEN BERG<p/>