Det var en skuffet Sveinung Tangstad som tirsdag ettermiddag fikk forkynt dommen på syv måneders ubetinget fengsel i Bergen tingrett.

— Utrolig skuffende og overraskende. Jeg hadde håpet på frifinnelse, og kommer helt sikkert til å anke dommen, sier 40-åringen, som tidligere markedsførte seg selv som "Norges sterkeste mann".

Tangstad er tidligere straffedømt fire ganger. Han nektet straffskyld da han forklarte seg for retten mandag.

To episoder

Kraftkaren ble funnet skyldig i to tilfeller av legemsbeskadigelse.

Den første episoden fant sted i begynnelsen av august i fjor, da han jobbet som dørvakt på en restaurant.

Han dømmes for å ha dratt en mann som var i ferd med å klatre opp på restaurantens tak ned i bakken, og for deretter å ha sparket mannen, slik at han fikk hjernerystelse og ble påført brudd i nesebenet, kinnbenet og overkjeven.

Den andre episoden fant sted i slutten av august i fjor, da Tangstad havnet i krangel med sin egen svoger. Bakgrunnen for krangelen var at Tangstad ikke følte seg akseptert av sin kones familie.

Han er dømt for å ha slått og tatt kvelertak på svogeren, slik at han fikk bloduttredelser, blåmerker, kutt i pannen og brukket en tann i underkjeven.

Tangstad er frifunnet for å ha slått en mann flere ganger i ansiktet i mai 2000.

Uprovosert

Ved straffeutmålingen har retten lagt vekt på at Tangstad i begge tilfellene har utøvd uprovosert vold.

Retten mener at særlig det første tilfellet representerer voldsbruk som det er nødvendig å reagere sterkt ovenfor.

I tillegg til syv måneder bak lås og slå dømmes Tangstad til å betale 700 kroner i erstatning og 30.000 i oppreisning til fornærmede etter hendelsen på utestedet, og 6488 i erstatning og 15.000 i oppreisning til sin svoger.

RÅSTERK: "Norges sterkeste mann", Sveinung Tangstad (t.h.), har målt krefter flere ganger – som her under et vikingtreff på Torgallmenningen.
ARKIVFOTO: HELGE SKODVIN