– Jeg trodde først regningen var på 10.019 kroner, og tenkte vi måtte gå i dialog med Nav for å refusert beløpet, sier Terje Nagelsen.

Fakturaen var egenandel på medisiner til Nagelsens alvorlig syke kone, levert av Apotek 1 Sotra. De fleste av medisinene var på blå resept og skulle ikke ha egenandel. Etter å ha undersøkt fakturaen nærmere viste det seg at Nagelsen skulle betale 192 kroner og 30 øre i tillegg til et fakturagebyr på 99.999 kroner.

– Fikk sjokk

– Jeg fikk meg litt av et sjokk. Jeg kunne jo tatt det humoristisk, men jeg synes egentlig ikke noe om dette. Hvis slike fakturafeil havner hos eldre mennesker som får medisinen sin gjennom hjemmehjelpen kan de fort komme til å betale inn for mye, sier Nagelsen.

Nagelsen mener det er rart at slike feil ikke blir fanget opp før en faktura blir sendt ut. Da han ringte apoteket fikk han beskjed om å se bort fra den første regningen, og vente på en ny.

– De sa det var en tastefeil, men det må da ha vært mer enn én tastefeil for å få et så høyt tall, kommenterer han.

Beklager

Margrethe Sunde, kjededirektør i Apotek 1, beklager glippen.

– Dette skyldes en menneskelig feil og vi beklager dette sterkt overfor kunden.

Hun forklarer at tallet 99.999 er grenseverdien for fakturagebyr.

– Dessverre har dette tallet havnet i galt felt i datasystemet. Dette er ikke en feil på rutinene våre, men en enkeltstående feil som aldri har skjedd i noen av apotekene våre tidligere, sier Sunde.

Rune Stølås
Rune Stølås