Frode Ness (23) er offisielt Norges raskeste SMS-taster. På 34,65 sekunder tastet han inn en tekst på 160 tegn under årets NM i SMS i Oslo på lørdag.

På toppen av det hele slo han I tillegg verdensrekorden, med representanter fra Guinness Rekordbok til å bivåne det hele. Denne er sendt av gårde til Guinness for offisiell godkjenning.

Teksten Ness tastet inn på rekordtid er: «The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human.» Det er ikke lov til å bruke telefonens ordbok.

Heftig timelønn

For den lynkjappe bragden kasserte Ness inn til sammen 35.000 kroner — 25.000 for verdensrekorden og 10.000 for norgesrekorden. I tillegg delte Telenor ut et årsabonnement.

— Dette er de mest lettjente pengene jeg har tjent. Det ble ikke så slitsomt som jeg fryktet. Og en veldig grei timelønn, mener førdingen.

Ness forteller til NRK Sogn og Fjordane at han begynte med SMS-tasting for ett år siden, og har den siste tiden øvd opptil en halvtime om dagen. Nå som konkurransen er over og vunnet, bedyrer han at han heretter kun skal sende SMS til sine venner.

Fotballtur

Pengene han vant, skal gå mer eller mindre til Englands-tur for å se på fotball.

— Jeg har veldig lyst til å reise til England og se United. Det skal jeg unne meg, sier han til NRK Sogn og Fjordane.

Hvor fort klarer du å taste inn teksten? Bruk kommentarfeltet under!

SEIERHERREN: Frode Ness er kjappest i landet. FOTO: Stian Borch