Nå er stedet er kåret til Norges beste spisested langs veien.

Målet med konkurransen er å finne fram til hyggelige spisesteder langs veien som bruker lokale råvarer og er opptatt av lokal matkultur.

– BIOS ligger midt i sentrum av Nordreisa, og er et naturlig sted både for tilreisende og fastboende å stoppe. Stedet tar i bruk lokale råvarer i så stor utstrekning som mulig; selvplukket bær og sopp, kje, villsau, reinsdyr, rype og fisk, står på menyen. Og maten smaker fortreffelig, heter det i juryens begrunnelse.

Bak prisen står Norges bygdekvinnelag i samarbeid med Landbruks— og matdepartementet og Innovasjon Norge.

I tillegg til prisen for beste spisested er «Spisestedet med beste innovasjonsplaner» delt ut til SANS Bergmannskroa, Løkken i Sør- Trøndelag.

Begge vinnerne får 50 000 kroner.

– Det er viktig å synliggjøre at vi i Norge har mye god mat vi kan være stolte av, og selvfølgelig ønsker vi økt verdiskaping som resultat, sa landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen (Sp) under overrekkelsen.