Det var et skittent syn som møtte beboere på Nordnes torsdag morgen. Tomflasker, pølsebrød, papp, og grillmatemballasje lå strødd utover parken ytterst på neset. Rotet skal være rester fra studenter som arrangerte grillfest onsdag kveld.

Kommunen er ikke spesielt begeistret over forsøplingen.

— Vi ser helst at folk rydde opp etter seg etter de har festet. Vi ønsker å bruke pengene våre på andre ting enn å rydde opp etter folk, sier soneleder Jarle Birkeland i Grønn etat.

Ekstra søppel i fadderuken

På tross av at bosset lå spredd utover hele parken, sto en mengde halvtomme bosspann rundt om kring på andre plasser i parken.

Torsdag morgen var det fuglene som hadde overtatt festen fra studentene, og koste seg med matrester fra søppelsekker som var blitt satt igjen.

Ifølge Birkeland er forsøpling et vanlig problem om sommeren i Bergens parker.

— Nå som det er fadderuke, blir det ofte mye søppel i parkene. Det har rett og slett med at mengden personer som er ute i gatene øker, sier han.

— I dager med kjempevær er byen full av søppel, sier han.

- Skjer hvert år

Han sier kommunen ikke har oversikt over hvem det er som forsøpler.

— Jeg har ikke belegg for å si at studenter eller unge er verre enn andre grupper, sier han.

Tre ansatte fra firmaet Anleggsgartnermester Wikholm, som i utgangspunktet var i parken for å klippe plenen, ryddet torsdag opp etter studentene.

— Dette skjer hver fadderperiode, men i år er det bedre enn tidligere år, sier en av opprydderne.

Badeplassen ytterst på neset tyder på at studentene ikke nøyet seg med grilling, men i også tok seg en svømmetur under festen. Der ligger det nemlig et par sokker og en badebukse.

RYDDET OPP: Ansatte fra firmaet Wikholm anleggsgartnermester ryddet opp etter studentfesten torsdag formiddag.
KJERSTI KVILE