Nordic Club Championship begynte fredag 30. januar og sluttspillet består av 4 lag ; to fra Danmark – serieleder Marienlyst, og Middelfart, som nå ligger på 4.plass i den danske serien, og ett fra Sverige – Falkenberg, som leder den svenske serien.

Marienlyst stiller med 3 utenlandske spillere. Alle 3 har gått på George Mason University i USA, to er amerikanere og en er canadier. Middelfart satser også hardt i år, med Shuichi Mizuno som trener og 3 canadiske spillere og en brasilianer. Falkenberg har en meget erfaren trener i Ismo Peltoarvo og har to nordmenn i stallen ; Torgeir Dalen fra Ølen og Joakim Larsen fra Østfold. De har hentet inn en tidligere University of Alberta diagonalspiller, Jeremy King, men han er skadet og får ikke spille mesterskapet her.

På fredag spilte Nyborg mot Marienlyst uten Morten Kvamsdal, som var på obligatorisk kurs i forbindelse med studier. Nyborg hang godt med i begynnelsen av kampen, men danskene kjørte mye tempolegg til både midt og kant, og vi tapte klart første og andre sett med 25-15 og 25-13. Nyborg reiste seg igjen i 3.sett og ledet både 21-19 og 22-20 før Marienlyst dro ifra og vant settet 26-24. Danskene nøt rutinen til de utenlandske spillerne de har på laget, og de viste at de har mye erfaring på et høyt nivå. Nyborg fikk bekrefte i det 3. settet at de hørte hjemme her i mesterskapet, og at de kunne matche Danmarks beste lag.

Den opplevelsen tok de med seg mot hjemmelaget Falkenberg lørdags kveld. Falkenberg er en mindre kommune i Sverige med ca. 25 000 innbyggere, så volleyballaget har en høy profil i byen. Hallen var preget av god stemning, med ivrige Falkenberg-tilhengere og mye svensk-pop og Abba etter hvert Falkenberg-poeng.

Første sett ble meget spennende, og etter å ha kjempet tilbake mot 5 settballer, vant Nyborg til slutt 36-34. Andre settet ble det 23-23 før svenskene avgjorde og vant 25-23. Svenskene tok 3. Settet, Nyborg vant 4. sett og Falkenberg vant et jevnt 5. sett 15-12.

I dag spilte Nyborg sin siste kamp i mesterskapet, og vant over Middelfart 3-1. Derfor ble mesterskapet som følgende : Marienlyst vinner med 3 seirer og 0 tap (vant 3-2 over Falkenberg i dag), Nyborg, Middelfart og Falkenberg avslutter turneringen med 1 seier og 2 tap hver. I forhold til poengforskjell, tar Middelfart 2. plass, Falkenberg 3. plass og Nyborg 4. plass.

Vi ser på deltakelsen i dette mesterskapet som meget positivt. Vi har et ungt lag som klarte å matche Scandinavias beste klubblag. Mens de andre stiller heltidstrenere, fysioterapeuter og erfarne utenlandske spillere, klarer vi å matche med et rent norsk lag. Nå er laget en erfaring rikere for deltakeslen og reiser hjem til Bergen med hevet hode.

Se flere bilder

Foto med tillatelse fra Falkenbergs Volleybollklubb.