— Vi er litt oppe i skyene. Kåringen betyr kolossalt mye for oss og er en inspirasjon i arbeidet med å få flere til å lese bøker, sier biblioteksjef Bente Dammen på Osterøy.

Det var på Nordisk bokbussfestival i helgen kåringen foregikk. 150 deltakere fra 10 land stilte med ikke mindre enn 30 ulike bokbusser. Entusiaster fra Hordaland stilte med ikke mindre enn tre bokbusser og det var bussen fra Osterøy som gikk seirende ut.

Vinnerbokbussen fra Osterøy er fargerik og ganske spesiell. Et eventyr dekker bussen på alle sidene. Her er rett og slett tegneserien laget av kunstneren Bjørn Ousland fra boken «Soria Moria» malt på bussen. Ved å vandre rundt den, kan barna følge eventyrets utvikling.

— På Osterøy har vi satset på barna med denne bokbussen. Alle barn som begynner på skolen, får et lånekort. Hver 14. dag kommer bokbussen til skolene og barna benytter seg flittig av tilbudet og låner mye, sier Bente Dammen.

For barna er bokbussen et lite eventyrslott. Her ledes de inn i bøkenes verden på en original måte. Det stimulerer barna til å lese og gir dem både kunnskap og opplevelser.