De to Nonnene på 11 og 13 etasjer reises sør for Statens Hus i Kaigaten. Nybyggene skal føyes sammen med et mellombygg og utgjør fjerde vegg i det som skal bli Nonneseterkvartalet.

Inne i kvartalet mellom Statens hus, Bergen Storsenter, Ekspressbussterminalen og det nye bygget kommer et nytt byrom.

Regiondirektør Jorunn Nerheim i Entra Eiendom gleder seg over at byggingen er i gang.

— I tillegg til å bygge et moderne kontorbygg, er vi opptatt av å gi Bergen og bergenserne en hyggelig ny plass med urbane kvaliteter, sier regiondirektøren.

Mer plass på bakken

Opprinnelig var det planlagt tre bygg i Nonneseterkvartalet. For å få lys og luft inn i kvartalet foreslo Entra i stedet å reise to sammenbygde høyhus. I høst velsignet bergenspolitikerne planen.

Store og Lille Nonnen blir et høyhus for skattebyråkrater. Hordaland fylkesskattekontor, Hordaland skattefutkontor og Bergen likningskontor flytter sammen og blir den nye skatteetaten. Her kommer også ledelsen for det nye regionkontoret. Kemneren blir samboer, men inngår ikke i den nye skatteetaten.

Ikke bare skatt

— Men dette blir ikke en rent skattehus, understreker Nerheim: - I første etasje blir det butikker og kafeer og de tre øverste etasjene er fortsatt ikke utleid.

Store og Lille Nonnen er til sammen hele 17.200 kvadratmeter stort. Prisen er 350 millioner kroner. Det er Skanska som står for byggingen på oppdrag for det statlige eiendomsselskapet.

NYTT HØYHUS: Entra har startet arbeidet med Store og Lille Nonnen som kommer sør for Statens Hus i Kaigaten. Inne i kvartalet, mellom Statens Hus, Bergen Storsenter, Ekspressbussterminalen og nybygget, skal Entra anlegge en ny åpen plass. ILLUSTRASJON: S+J ARKITEKTER