• Jeg trodde vinduet skulle eksplodere, sier Vivian Holmefjord.

Vivian Holmefjord (44) står ved kjøkkenvinduet i Ytre Sandviken i Bergen. Inne i stuen sitter Sarah (11) og Nicolai (10) og ser på TV.

— Politiet tror de kan ha ligget bak den store steinen der, sier Holmefjord og peker på en haug på den andre siden av gaten Eikeviken.

Det er virkelig ubehagelig. Jeg sov ikke mye den natten. Vivian Holmefjord

Vinduet knaser

Lørdag kveld rundt klokken 18.30 snakker Holmefjord i telefonen i stuen da hun plutselig hører noen knas fra kjøkkenet. Hun går inn for å sjekke, men kan ikke se noe.

— Mens jeg står ved vinduet og ser ut, hører jeg flere knas. Jeg anslår at det er rundt seks-åtte knas. Det høres nesten ut som om vinduet skal eksplodere, sier hun.

Hun går ut på terrassen for å sjekke, men alt hun kan se i mørket er en bil som står med lysene på utenfor hos naboen.

— Det er først etterpå jeg ser merkene på vinduet.

Kulemerker på vinduet

Nederst på kjøkkenvinduene, som går fra tak til gulv, ser hun tre merker som ser ut som kulehull. Hun dobbeltsjekker med foreldrene, de som monterte vinduene og en venn som er jeger, som alle konkluderer med at det må være kulemerker.

— Jeg blir jo redd, selvfølgelig. Det er tydelig at de har sett meg i vinduet da de avfyrte skuddene, sier hun.

Holmefjord ringer politiet, som kommer for å undersøke merkene på vinduet.

— Politiet tror det er en form for guttestreker. Men de vet ikke hva slags våpen som er brukt, sier hun og legger til:

— Hvis det er en guttestrek, er det i så tilfelle en alvorlig en. Hva vet de om at vinduene mine tåler slike skudd? Hvis ikke de hadde tålt det, hadde jeg blitt truffet, sier hun.

Hun er sjeleglad for at barna ikke var hjemme da det skjedde.

— Det er virkelig ubehagelig. Jeg sov ikke mye den natten. Men jeg er ikke bekymret, og det tror jeg heller ikke barna mine er, sier hun.

Kontaktet naboer

Holmefjord har vært i kontakt med flere naboer, men ingen av dem har sett eller hørt noe lørdag. Men to naboer har registrert skarpe smell i området tidligere.

— Dette er tydelig noen med nedsatt vurderingsevne som ikke klarer å se at dette er mer enn bare en lek. Jeg håper dette er en guttestrek og noen foreldre kan ta litt tak, sier hun.

Hun forteller at hun politianmeldte saken søndag.

— Det står i loggen fra lørdag at vi fikk melding om at det var kastet stein på et vindu klokken 20.22. Utover det kan jeg ikke si noe, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Asbjørn Andersen, til bt.no.

Skole også utsatt

De samme vandalene har etter alt å dømme også besøkt Hellen skole, like i nærheten av Holmefjords hus. Her er flere ruter ødelagt av små kulehull.

— De som har gjort dette hærverket, har trolig brukt et luftvåpen, sier rektor Dag Hugaas.

Skuddene har ikke vært kraftige nok til å trenge helt gjennom alle de doble vindusglassene.