• Livsfarlig, sier politiet.

Politiet frykter at noen driver livsfarlig sabotasje ved Askøy videregående skole. De to siste dagene har to biler fått mutterne løsnet på bilhjul, skriver Askøyværingen i dag.

— Skummelt

— Det var litt skummelt at noen kan leke med noe sånt. Vi har spraylakkert felgene og så at lakken var skrapt av på mutterne. Da faren til en på bilen sjekket, ble det klart at mutterne var løsnet på det det ene hjulet på russebilen vår. De hadde også prøvd å løsne mutterne på flere av hjulene, forteller Anniken Kjølset (19) til bt.no.

Sammen med åtte andre jenter har hun russebilen «Hangover».

— Folk synes jo dette er kjempeteit. Vi har anmeldt forholdet og er glad politiet tar det så alvorlig, sier Anniken Kjølset.

— Ikke uskyldig moro

— Dette er ikke uskyldig moro eller enkle rampestreker. Dette kunne fått livsfarlige konsekvenser. Både for de i bilen, andre kjøretøy og fotgjengere, sier lensmann Odd Dale på Askøy til bt.no.

Dale forteller at også en annen bil var sabotert ved å løsne på hjulmutterne. Denne bilen tilhører en lærer på skolen, og dette ble først oppdaget etter at de hadde kjørt med bilen.

Ikke første gang

Også tidligere har det vært sabotasje på russebiler på Askøy. I 2008 ble mutterne på en russebil løsnet. Den gangen fikk sjåføren så vidt stanset bilen før det gikk galt, skriver Askøyværingen.