Mobilversjon

  • Bergens Tidende tilbrakte et døgn på Haukeland Universitetssyehus. Denne helgen gir vi deg resultatet i Magasinet — og på bt.no. Klikk deg gjennom vår presentasjon over og se bilder og video. 24 timer. 24 historier.

To små øyne slås opp. En hånd åpner seg i refleks. Magnus, fem sekunder gammel, fyller lungene og skriker sin aller første hilsen til livet.

- Aaah, roper mamma i lykke og lettelse, med stemmen han kjenner så vel.

En stor, fin gutt. Lillebror til Malin og Isak. Sønn av Cecilie og Nils. Nå er familien Prestø Lauvås i Åsane komplett.

Utenfor vinduet ruver Ulriken, trygg, mektig og bestandig. Tulipanene står i stram givakt i bedene, og hvitveisen er begynt å legge myke tepper i skogene.

Med deg kom våren, Magnus!

- Han er nydelig. Se det buskehåret, sier jordmor Rose-Marie Eckerbom, og tørker av den nyankomne. Så holder hun ham opp så mor og far skal få se.

De er fortsatt forbundet, Magnus og mor. Men snart skal navlesnoren kuttes, et første skritt på vei til uavhengighet.

- Hver dag er like flott i dette yrket, sier Rose-Marie, og starter rutinearbeidet. Alle er enige om at Magnus ligner på far.

-  Du var så flink , sier Nils til sin kjære.

Siden vannet ble tatt klokken 8.30 har han ikke gjort stort annet enn å være til stede i en svart skinnstol i hjørnet. Cecilie er typen som vil føde uten berøring og innblanding. Dette kan hun.

Men nå er Nils i sving. Det første bildet sendes til storesøster Malin (9), som har fått lov til å ha mobilen på i timen denne dagen. På et blunk vet hele tredjeklassen på Kyrkjekrinsen skole at hun har fått en lillebror. Så står besteforeldrene for tur. Og alle de andre. De vitale mål, 4470 gram, 52 cm, legges ut på Facebook. Det piper i mobilen.

Cecilie ligger i sengen, innhyllet i en aura av ro og nyfødt lykke. Nå skal hun bare hvile og kose og vente på melken.

—  Det gikk jo schmakk, schmakk, sier hun og smiler. Hun har allerede glemt hvordan hun skrek i smerte for bare minutter siden.

haukeland_eb_fodsel.jpg
eirik brekke

Hun får Magnus på brystet. En liten bylt, inntullet i et lyseblått teppe. Han bærer preg av gode dager i mors liv; allerede nå ser det ut som om det er festet små gummistrikk rundt håndleddene hans.

- Hva skal det bli av Magnus?

- Nei, si det, sier mamma og kysser ham på hodet.

Han lager små, jevne knirkelyder. Snart skal han suge for første gang.

- Hør de deilige lydene, sier Cecilie. – Jeg blir helt forelsket.