• Kan være forskjellen på liv og død, sier hyttesjef.

— Alt er vekke, sier hyttesjef Sture Nepstad.

Sjef for Redningshytten på Gullfjellet utenfor Bergen kaller tyveriet fra varde 8 fra Gullbotn mot Gullfjellstoppen skammelig og trist. En kjelke, et pledd og en sovepose er forsvunnet.

— Det er skammelig og trist. Det er så j… unødvendig. Kostnaden er ikke enorm, men om noen skulle bli skadet, kan det være forskjellen på liv og død, sier Nepstad.

Ingen spor

Han har ingen spor å gå etter. Tyveriet ble oppdaget for halvannen uke siden, men skjedde sannsynligvis sist det var snø i området i vår.

Det er skammelig og trist. Det er så j… unødvendig Hyttesjef Sture Nepstad

— Noe liknende har bare skjedd en gang før, men da fikk vi tilbake utstyret til slutt, sier Nepstad.

Totalt er det bygget 160 varder mellom Gullfjellet og Totland. Vardearbeidet ble påbegynt i 1929, med Gullfjells-kongen Anton Berge som drivkraft. Hver varde er forsynt med nummer og pil mot neste sikre punkt.

Syv kjelkehus

Det står også syv kjelkehus i området. Vardene og redningshytten er satt opp for at folk skal få hjelp til å redde seg i en krisesituasjon.

BORTE: I 1997 ble en nødradio stjålet fra Redningshytten på Gullfjellet. Radioen kom aldri til rette, men er erstattet av nyere installasjon som er skrudd inn i veggen, og som er koblet direkte til akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (113).
KJELL PEDERSEN (BT-ARKIV)

På kjelkehuset finnes det kontaktinfo til personer tilknyttet Redningshytten, og beskjed om at utstyr skal legges tilbake etter bruk.Men Nepstad kjenner ikke til at det har vært noen redningsaksjoner den siste tiden som kan forklare tyveriet.

— Hvis det er folk som har brukt det i en nødoperasjon, så må de gi beskjed, sier hyttesjefen.

Vet du noe? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

FORTVILER: Hyttesjef Sture Nepstad
PRIVAT