Klokken 23.08 fredag kveld fikk Hovedredningssentralen i Sør-Norge melding om at en fiskebåt hadde problemer 50 nautiske mil vest for Bømlafjorden. Det var kraftig vind i området da alarmen gikk.

— Mannskapet hadde trykket direkte på den såkalte DSC-alarmen ombord, og deretter ble nødsignalet fanget opp av Rogaland radio, sier Johan Mannsåker i HRS til bt.no.

Det ble sendt ut et Sea King-helikopter. I tillegg kom flere fartøyer til unnsetning. Ved 00.30-tiden ble mannskapet reddet.

— Mannskapet på tre gikk i flåtene, og ble plukket opp av et annet fartøy. Fartøyet tok dem med til land i Haugesund, sier Mannsåker.

Ved 7-tiden lørdag morgen kom mannskapet fra den havarerte fiskebåten til Haugesund. Operasjonssentralen i Haugland og Sunnhordaland politidistrikt opplyser i en pressemelding at mannskapet nå skal gjennom en medisinsk sjekk, før de blir avhørt om hendelsen i natt.

Tråleren var 23,9 meter lang og er hjemmehørende i Egersund. Den har en brutto tonnasje på 231 tonn. Det er foreløpig uklart hvorfor den gikk ned.