Søket ble satt i verk etter at flere personer hadde sett en nødrakett i området.

Redningsledelsen ved Hovedredningssentralen på Sola (HRS) tror nå at noen har sendt opp det røde blusset uten at de har vært i nød. Mye tyder på at raketten ble sendt opp fra land, ifølge HRS. Søket ble avsluttet i 22.30-tiden.

Redningsskøyter og helikopter

En rekke fartøyer ble sendt til området, deriblant et skip fra Kystvakten og redningsskøytene «Bjarne Kyrkjebø» og «Kristian Gerhard Jebsen». I tillegg søkte et helikopter fra Luftambulansen.

— Vi har fått bekreftet at det er nødraketter, men det er lørdag kveld, og vi vet at noen av og til sender opp slike raketter etter å ha drukket, sa redningsleder Johan Mannsåker ved Hovedredningssentralen på Sola.

Publikum skal ha observert at blusset ble sendt opp fra land. Politiet har heller ikke fått meldinger om savnede personer i området.

Ingen savnet

Redningsfolkene ble varslet av politiet klokken 20.25. Søket pågikk lørdag kveld i området sør for Sotra, mellom Toftarøyna og Marsteinen.

— Vi fikk raskt tre meldinger fra folk på forskjellige posisjoner. Alle hadde sett en rød rakett, sier operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt.

En av tipserne mente at raketten måtte ha blitt sendt opp fra sjøen, noe som tydet på at det kunne dreie seg om et reelt havari.

Mayday-signal ble sendt ut fra Rogaland radio, og alle båtfolk som er i området ble bedt om å holde utkikk.

Mannskapet på «Kristian Gerhard Jebsen» opplyste til bt.no klokken 21.32 at de ennå ikke hadde sett tegn til noe havari.

Kontakt gjerne BT hvis du vet noe om leteaksjonen, eller kan hjelpe oss med bilder av søket. Tips BT på SMS/MMS til 2211, e-post til 2211@bt.no eller telefon 02211.