Da flyet, som tilhører det danske flyselskapet Danish Air Transport (DAT), parkerte på bakken mandag formiddag, løsnet plutselig elevatoren som sitter bakerst på haleroret, og ble hengende etter kablene. Hadde elevatoren løsnet mens det 46 seters passasjerflyet, av typen ATR 42, var i luften kunne det raskt ha oppstått en dramatisk situasjon. Elevatoren regulerer nemlig flyets posisjon og høyde i luften.

— Flyet kom trygt på bakken uten dramatikk. Det var heller ingen fare for passasjerene, sier salgs- og operasjonssjef i DAT, Ole Christensen, til Bergens Tidende. Han bekrefter at det var passasjerer om bord, men kan ikke uttale seg om hvor mange.

DAT har konsesjon til å trafikkere flyrutene mellom Florø og henholdsvis Bergen og Oslo. Dessuten har selskapet en daglig avgang fra Bergen til Stavanger, og i tillegg en flyrute mellom Flesland og Billund og Esbjerg på Jylland.

Flyet ble umiddelbart plassert i hangar på Flesland. Havarikommisjonen for sivil luftfart er varslet, og de tekniske undersøkelsene av flyet pågår. Ifølge Christensen vil flyet tidligst være i rute igjen fra torsdag. I mellomtiden har DAT satt inn et reservefly på strekningen Bergen - Florø.