— Det ble observert et nødbluss i går kveld noe før klokken 23, fortalte operasjonsleder Agnar Austrheim i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til bt.no mandag formiddag.

Lyset som ble tatt for å være et nødbluss ble sett i nærheten av Nesflaten i Suldal.

Området er vanskelig tilgjengelig til fots, og i går kveld var været for dårlig til å sende helikopter. Et Sea King-helikopter fra 330-skvadronen på Sola ble derfor sendt til området.

— Det ble gjort et søk, men en fant ikke noe av interesse. Det var heller ikke noe som kunne tyde på at det hadde vært folk i området, forteller Austrheim.

Og idet leteaksjonen var i ferd med å bli avsluttet, kom en slags oppklaring inn hos politiet.

— Vi fikk en melding om at det hele sannsynligvis har å gjøre med en kar som bor i området. Han hadde vært ute og prøvd en luftballong i miniatyrstørrelse. Den ga litt farge som kunne forveksles med et nødbluss, sier Austrheim. forveksles med bluss

Da han så helikopteret over nærområdet i formiddag, undersøkte mannen hva som foregikk, og forsto at det kunne ha noe med ballongferden hans å gjøre.

— Det var vanskelig for ham å forutse at noe slikt kunne skje. I utgangspunktet er ballongen hvit, men den har en liten flamme som kunne minne om et bluss, sier Austrheim.

Han berømmer likevel personene som meldte fra om observasjonen søndag kveld.

— Det er viktig at folk er oppmerksomme og melder fra når de ser noe som kan være et nødsignal, sier operasjonslederen.