Stian Njøten sto frem i Se og Hør i desember i fjor og fortalte at det var han som sto bak innbrudd og branntilløp i daværende rådmann Ragnar Fagerengs bolig i Kleiva i Fana. Terroren skulle ha blitt utført på ordre fra bakmenn.

Ekteparet Ragnar og Anne-Grete Fagereng ble i 1997 dømt i Bergen tingrett for å ha iscenesatt innbrudd og brannforsøk i egen bolig. Ragnar Fagereng ble senere frikjent i lagmannsretten, mens konen ble dømt til 120 dagers fengsel.

Ingen beviser

Politiet har ikke funnet beviser for at Njøten har gjort det han har tilstått. Statsadvokaten i Agder har nå henlagt saken mot ham, ifølge BA.no.

Det innebærer at statsadvokaten ikke vil fremme gjenopptakelsessak for Anne-Grete Fagereng. Hun vil imidlertid selv fremme krav om at saken blir gjenopptatt, sammen med sin advokat Helge Wesenberg. De vil sende saken til kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker, uavhengig av politiets henleggelse.

Fagereng er skuffet over at straffesaken mot Stian Njøten er henlagt.

— Jeg er vant til disse nedturene når det gjelder politiet. Jeg er ikke overrasket, selv om jeg hadde håpet at politiet denne gangen kunne gå litt lenger og få satt punktum for saken, sier Fagereng til bt.no.

— Når Njøten tilstår det han har gjort, utrolig at de ikke gjør mer med det, sier hun videre.

- Fortsatt optimist

Hun forstår likevel at politiets arbeid er vanskelig.

— De får jo ikke Njøten i tale. Enten må det være noen som har skremt vettet av ham, eller så er det frykten for mer straff som gjør at han ikke vil snakke med dem, sier Fagereng.

Hun tror fortsatt at hun vil bli renvasket til slutt.

— Jeg håper det skjer før jeg blir 80 år. Jeg er avventende, men i godt humør. Fortsatt optimist. Alle hallingsdøler er det, sier hun til bt.no.

INNRØMTE TRAKASSERING: Stian Njøten tilsto like før jul å ha terrorisert tidligere rådmann Ragnar Fagereng og hans familie.
SKUFFET: Anne-Grete Fagereng er skuffet, men fortsatt overbevist om at sannheten vil komme for en dag. ARKIVFOTO: KNUT EGIL WANG
BERGENS TIDENDE