Politiet i Kristiansand opplyser til Bergens Tidende at Stian Njøten foreløpig ikke har gjort alvor av løftene han ga til pressen om at han ville avsløre alt for politiet.

Etter to dager med lange avhør har ikke Agder-politiet fått noe som gjør at de kan komme til kjernen i Fagereng-saken.

Ønsker advokat

De har heller ikke fått vite noe om de angivelige bakmennene som Njøten har forklart sto bak ham i det som skal ha vært planlagte terrorhandlinger mot familien Fagereng på midten av 90-tallet.

Etter det Bergens Tidende kjenner til begynner nå politiet å mistenke Njøten for å ikke ha noe substansielt å komme med, utover historien han mot betaling ga til Se og Hør før jul.

I går var det meningen at Stian Njøten skulle i sitt tredje politiavhør med Agder-politiet i forbindelse med sin rolle i Fagereng-saken.

Avhøret ble avlyst fordi det ikke passet for verken Njøten eller advokaten han fra nå av ønsker å ha med seg i de videre avhørene.

Er med som sikkerhet

Foreløpig har Njøten stilt opp til to avhør. De gikk over to dager i forrige uke.

Advokat Edvard Holm Bakke, forklarer at han har kommet inn i saken fordi det var et konkret ønske fra Njøten.

— Politiet har etter hvert begynt å bli mer konkrete i spørsmålsstillingen, og Njøten ville ha meg med som en sikkerhet, sier Bakke.

Bakke er oppnevnt som advokat for Njøten i en alvorlig voldssak som skal opp for Borgarting lagmannsrett seinere i vinter. Han representerer nå Njøten uten å ta betalt for det.

Betalt av bakmenn?

Sist BT hørte noe fra Stian Njøten var da han satt strandet på Gran Canaria med to euro i lommen og tigget alle aktuelle medier i Bergen om penger til å komme seg hjem til et avtalt avhør i Norge.

Njøten fortalte da at hans angivelige bakmenn sto klare med en solid sum penger for å få ham til å holde munn om Fagereng-saken.

Edvard Holm Bakke vil ikke kommentere om hvorvidt Njøten eventuelt har tatt imot disse pengene.

— Det har jeg verken grunnlag for eller lyst til å kommentere, sier Bakke.

Stian Njøten har ikke besvart BTs henvendelser i denne saken.

Rune Nielsen (arkiv)