Magnus Nikolai har gledet seg veldig til å treffe nissen.

— Jeg skal si hva jeg ønsker meg, sier han til bt.no mens han venter på å komme inn til nissen i treet på Oasen senter i Fyllingsdalen.

Overrasket

— Vi har reist helt fra Askøy for å besøke nissen her. Det var en overraskelse at det skulle koste penger for å komme inn. Det burde vært gratis. Så vidt jeg vet, pleier det å være det, sier bestefar Magne Mjømen.

Billettene inn til nissen koster 30 kroner. Inkludert i prisen er en gave til barna og gløgg til foreldrene.

– Vi har ingen betenkeligheter med å ta betalt. Barna får et unikt møte med nissen alene. De får også hver sin presang. Vi har lagt oss i selen for å gjøre noe spesielt, sier senterleder Marianne Nyborg.

– Gråter og ler

Inne hos nissen forteller Magnus Nikolai at han ønsker seg lego til jul. Nissen skriver det ned i en stor bok. Den er full av ønskelistene til over tusen barn.

– Barna kommer inn her og både gråter og ler, for de er så spente. Det er veldig gøy, sier nisse Ingve Lerøy til bt.no.

– Hva gjør dere hvis det kommer noen barn på besøk som ikke har penger, men som gjerne vil hilse på deg?

– Vi ser dem an. Vi vil selvfølgelig ikke være vanskelige, sier nissen.

– Vi har kjøpt inn gaver for 20-30.000 kroner. Det er klart vi ikke kan gi det bort gratis. Barna får alt fra hansker til leker og smykker. Det er ingen som har reagert på at de må betale 30 kroner. Første uken var det gratis, og det kommer til å være gratis på lillejulaften, sier senterlederen.

ANE BØRHAUG
ANE BØRHAUG