Stupe kråke — det er ikke som før. Norges eneste skole i tricking har etablert seg i FYSAK-hallen.Vi møtte noen energiske 10-14-åringer - som vet å få bruktoverskuddsenergien sin.

Stuntman, liveshow og reklame

Kursleder Sebastian Dalseide har bakgrunn fra gruppen «NewAge Ninjas», og har drevet med tricking i fem og et halvt år. Hanhar brukt det han har lært både i reklamefilm og i liveshow påscenen, og prøver nå å livnære seg av lidenskapen.

-Jeg har vært stuntmann i blant annet «Varg Veum»-filmene,sier han til de fremmmøtte ungdommene.

— Så det er mye spennende du kan bruke dette til, legger hantil.

Økende antall aktive

— For fem år siden var det en håndfull aktive trickere iBergen, nå er det over hundre. På landsbasis er det kanskje bare tohundre, sier en smilende og stolt Sebastian Dalseide.

— Norge og Bergen er ansett som ledende innen dette miljøetinternasjonalt, mener han.

Samlinger

— Det er egentlig ikke noen form for konkurranse i selvesporten, du konkurrerer mot deg selv.

— Men vi har «gatherings» rundt i verden som vi reiser til, dervi lærer av hverandre, hjelper hverandre og bare nyter sporten.

— Tricking kommer i utgangspunktet fra kampsportmiljøet, der mankonkurrerte om den meste ekstreme formen (kata). Derfra har denutviklet seg til en egen kultur hvor man bare trener triksene,forteller Dalseide.

FREMTIDENS TRICKEHELTER: - Dette skal jeg holde på med lenge, sier en selvsikker Petter Seterås (til høyre). Kompisen Truls Bøelaastad er enig. I bakgrunnen tar trener Sebastian Dalseide seg tid til å vise de andre på kurset teknikken ved backflipping.
RONALD ELIASSEN HOLE
LITT SKEPTISK: Pappaene Bjørn Seterås og Helge Bøelaastad spisser ørene når trener Sebastian Dalseide begynner å snakke om skader. Ennå er de litt usikre på hva tiåringene baler med.
RONALD E. HOLE
INGEN KJÆRE MOR: Spente ungdommer får sine første instruksjoner hos kursleder.
RONALD E. HOLE
BACKSIDE 720: Petter Seterås frosset i et luftig øyeblikk.
RONALD .E HOLE