MARIT HOLM HELGE SUNDE (foto)

– Det går bra! Du er flink, roper pappa Gunnar oppmuntrende, mens treåringen holder ut armene og stirrer stivt fremfor seg. Jammen klarer han ikke bare å holde balansen på de bittesmå, arvede øvelses-skøytene. Han går jo så det suser!

– Du skal se han har anlegg for dette her, humrer pappa Gunnar, som innledet skøytesesongen på Slåtthaug søndag. Hele familien var i fint driv på glattisen – sammen med hele horder av rødkinnede bergensere.

Over 1100 solgte billetter For så folksomt som det var på skøytebanen på Slåtthaug søndag, er det lenge siden noen har opplevd. Det aulet av små og store is-fantaster. Du kunne bare glemme å finne parkeringsplass i nærheten; vaffelkøen var lang som et vondt år og småstressede billettselgere kunne opplyse at de hadde solgt over 1100 billetter. Da hadde banen bare vært åpen i to timer, og strålende opplagte skøyteløpere fortsatte å strømme på.

— Det er så gøy! Vi skal begynne å dra hit oftere. Også må vi få skikkelig overbygg på banen. Ingen kan være i tvil om at skøyteinteressen i Bergen er formidabel. Bare synd det er så mange regnværsdager der vi ikke får bruke dette anlegget, mener Gunnar Thunas.

DEBUTANT PÅ GLATTISEN: Søndag prøvde 3-årige Nikolai Thunas skøytene for aller første gang. Mamma Anne Bjørg tv.