Niåring fra Litlesotra er nå operert ved Rikshospitalet i Oslo. Tilstanden hans betegnes som stabil.

BT snakket i går med guttens familie, som var sterkt preget av den tilsynelatende uforståelige ulykken. Politiførstebetjent Torstein Skeie ved Fjell og Sund lensmannskontor sier guttens familie selv ikke hadde noen raketter.

– Niåringen var hjemme med foreldrene i byggefeltet der de bor. Foreløpig er det uklart hvordan ulykken skjedde. Enten har gutten tatt opp en såkalt blindgjenger fra bakken, eller så ble han truffet av en rakett i fart, sier politiførstebetjent Skeie.

Ambulanse kom til stedet og gutten ble umiddelbart fraktet til Haukeland Universitetssjukehus. I løpet av natten ble han flydd videre til Rikshospitalet sammen med sine foreldre. Der ble gutten i går ettermiddag ble operert.

– Han fikk revet av tre fingrer og er alvorlig skadet, men tilstanden hans var ikke livstruende. Gutten ble overført til Rikshospitalet for å sikre best mulig behandling, sier Skeie.

Ulykken skjedde kvart på tolv natt til søndag, men politiet fikk først vite om eksplosjonen morgenen etter. Politiet har nå opprettet en undersøkelsessak i forbindelse med ulykken.

– Det er naturlig å avhøre folk som bor i området. Vi vil selvsagt også snakke med gutten og hans foreldre, sier politiførstebetjenten.

Ingen av familiemedlemmene skal ha vært påvirket av alkohol.