For andre gang på kort tid har noen herpet en rekke biler ved Geiteryggtunnelenriksvei 50 mellom Hol og Aurland.

Knuste bilruter

— Vi fikk melding om hærverket på søndag. På ni biler som sto parkert på østsiden av Geiteryggtunnelen var det gjort hærverk. Bilrutene, stort sett de på passasjersiden, var knust. Det er rotet rundt i bilene og i hanskerommet, sier politibetjent Stig Sundfjord ved Hol lensmannskontor til bt.no.

Bilene tilhører fjellfolk som er på tur i området. Mange trolig fjellvandrere og gjester på Geiteryggshytten.

— På en av bilene var panseret åpnet. Det kan tyde på at de har prøvd å stjele bilen. På Sognesiden av tunnelen skal det ha blitt stjålet biler i helgen, forteller Sundfjord.

- Hærverk her midt på Hardangervidda?

  • Jeg så det lå glassplinter på bakken når jeg parkerte fredag kveld. Min venninne lurte på hvorfor det lå knust glass der. Det slo meg aldri at det kunne være hærverk. Der oppe midt på Hardangervidda? forteller Anette Jacobsen, en av dem som fikk bilen herpet i helgen, til bt.no.

— Vi var en gjeng på syv som gikk fra Geiteryggshytta ned til parkeringen søndag morgen. Da sto det ni biler med knuste bilruter der. Den ytterste bilen mot veien var ikke rørt. I tillegg ble en tiende bil herpet. To jenter hadde kjørt litt før oss, men kom tilbake. De hadde også fått bilruten knust, forteller Anette Jacobsen.

Noen av bilene hadde GPS i bilen, men de var ikke stjålet. Muligens har tyvene vært på jakt etter reservenøkler i hanskerommene, for å stjele bilen.

Jacobsen tror hærverket er gjort natt til søndag. Sent fredag kveld var to jegere nede ved bilene, og de var da ikke skadet.

Bergensskurker

- Har dere noen spor etter kjeltringene?

— For om lag halvannen uke siden var det også et raid med innbrudd på samme sted. I forbindelse med det er bergensere tatt og noe av tyvegodset er funnet igjen i Bergen, sier Sundfjord. Da skal fem biler ha blitt herpet.

Politiet ønsker tips dersom noen har kjørt forbi og sett noe mistenkelig på stedet fra fredag kveld til søndag formiddag. Bilene sto parkert på østsiden av Geiteryggtunnelen, på høyre side av veien når en kjører vestover. Lensmannskontoret i Hol har telefon 32095656

Verktøy stjålet fra hytter

Sundfjord forteller ellers at det i den siste tiden har vært mange innbrudd i hytter og boliger i området.

— Mange bergensere har hytter her, og de bør sjekke hyttene sine. Tyvene har stort sett stjålet verktøy, alt fra motorsager til bygningsverktøy. Bensin og diesel er også tatt.

Ting som en før kunne la stå ulåst, får ikke stå i fred lenger. Det kan tyde på at det er utenlandske kriminelle som er på ferde, sier politibetjent Stig Sundfjord ved Hol lensmannskontor.

Anette Jacobsen
Anette Jacobsen