I Foldrøyhamn i Bømlo kommune i Hordaland er en familie på to voksne og ni barn husløse etter det som trolig er en brann startet av fyrverkeri ved 23-tiden.

Det skal ha vært rundt 30 personer i huset. Ingen ble skadet i hendelsen.

Les også: Branner og bråk

Kan skyldes fyrverkeri

— Det var naboer som meldte fra om brannen, og beboerne har forklart at det må ha vært fyrverkeri som har ligget og ulmet under huset og startet brannen, sier operasjonsleder Svein Roald Vikse i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Det er en større familie med to voksne og ni barn som bor i huset. Barna skal være i alderen to til 15 år.

— De hadde vært ute og sendt opp markfyrverkeri, og var gått inn i huset igjen, da passerende kontaktet dem og fortalte det brant i huset. De antok selv at noe av markfyrverkeiet må ha kommet under huset, ulmet og så antent, sier operasjonslederen.

Brannen ble oppdaget rundt klokken 23.20. Politi, ambulanse og brannvesen rykket ut til stedet. Folk ble raskt evakuert fra huset, som ble totalskadet av brannen.

— Huset var overtent allerede da brannvesenet fikk melding, så det var ikke mulig å redde, sier Vikse.

Les også: To ungdommer savnet

Skjøt opp raketter

Ifølge Bømlo-Nytt, var folk utendørs og skjøt opp raketter omtrent samtidig, og de mistenker at fyrverkeri kan ha havnet under huset og startet den eksplosive brannen.

Huset var overtent da brannvesenet kom frem, og to biler ble også totalskadet i brannen. Gunstig vindretning bidro imidlertid til at brannfolkene klarteå redde et anneks inntil huset.

Litt over klokken 03.00 var brannen slukket. Da sto bare pipen og grunnmuren igjen. Brannen blir etterforsket av lokalt politi. En patrulje fra Stord er på stedet lørdag for å undersøke ruinene.

— Tjenestemennene har en viss krimteknisk bakgrunn. Avhengig av hva de finner, vil vi vurdere å koble inn mer krimteknisk kompetanse, sier operasjonsleder Johan Inge Særsten.

Naboer har ordnet overnatting for familien inntil videre. Politiet har også fått telefoner fra folk som ønsker å hjelpe.