103 biler ble sjekket og 89 av disse ble stoppet av politiet fordi de ikke blinket eller fordi de ikke hadde lysene på bilen i orden.

— Dette viser at realiteten stemmer med det vi trodde, sier politibetjent Per Arne Torsvik ved Askøy lensmannskontor til Askøyværingen.

Fra første februar stiger bøtesatsene med 30 prosent. Dersom du ikke bruker blinklys vil det koste 2.000 kroner. Satsene for ikke å stanse for fotgjengere øker til 5.200 kroner.

Tallene fra kontrollen viser at halvparten av de kontrollerte bilene ikke blinket seg ut fra rundkjøringen, mens 33 biler manglet ett eller flere lys. Ifølge politiet var dette alle typer lys, alt fra blinklys til bremselys, skriver Askøyværingen.

— Folk må skjerpe seg. Det koster lite å ta seg en tur rundt bilen for å sjekke at lysene virker, sier Torsvik til Askøyværingen.

Denne gangen ble det ikke skrevet ut forelegg.

— Det sier seg selv at vi må ha flere kontroller. Neste gang blir det sannsynligvis skrevet ut bøter, sier Torsvik til Askøyværingen.

Dersom alle de 89 bilistene som syndet hadde fått bøter, ville det ifølge Askøyværingen utgjøre et tilskudd til staten på 178.000 kroner.