— Vi skal ha et styremøte i neste uke. Mye vil avgjøres der, sier Marco Elsafadi.

Frontfiguren i stiftelsen som har vunnet en rekke priser for sitt engasjement for utsatt ungdom, legger ikke skjul på at de er i en svært vanskelig situasjon.

Mistet halvparten

New Page har de siste årene hatt mange oppdrag på vegne av barnevernstjenesten, deriblant i Bergen kommune.

BT skrev i august at barnevernstjenesten i Bergen hadde sagt opp over halvparten av kontraktene med New Page i løpet av 2010. Det har fått konsekvenser.

Selv om han ikke er inne i den daglige driften, er Marco Elsafadi klar over at de har måttet stramme kraftig inn.

  • Kuttene vi opplever er avgjørende. Vi har sagt opp en del folk og noen er permittert. Dette er ansatte som har gjort en strålende jobb for oss, sier Elsafadi.

Tapte anbud i Oslo

New Page har mesteparten av sin aktivitet i Oslo og Bergen. Også i hovedstaden tapte de et barnevernsanbud.

Styreleder i New Page, tidligere Venstre-topp Olaf Thommesen, sier at de må forholde seg at tilbudet de gir ikke lenger er så etterspurt.

— Rammebetingelsene for å drive forebyggende barnevernsarbeid med høy faglig kvalitet er dramatisk endret, sier Thommesen.

Han sier at likviditeten i stiftelsen er OK, men at de vurderer situasjonen fortløpende.

— Det viktigste er tross alt tilbudet vi gir ungdommene. Måten våre folk har taklet dette på har vært imponerende, sier Thommesen.

Han ønsker ikke å gå i detaljer om hva styret skal behandle neste uke.

  • Vi kan ikke ta styrebehandlingen i media, sier han.

Elsafadi mener at taperne til slutt blir ungdommene.

— Sparingen går ut over det forebyggende arbeidet som rettes inn mot ungdom. Fruktene av arbeidet vi gjør, høster en ikke inn nå, men i årene som kommer, sier Elsafadi.

- Skaden er skjedd

Han sier at stiftelsen fortsatt har givere som bidrar med penger, men legger ikke skjul på at de er avhengige av oppdrag fra det offentlige.

— Men vi har tross alt en del oppgaver igjen, selv om de er blitt færre, sier Elsafadi.

Han mener uansett at New Page nå er svekket.

— Selv om vi skulle vinne en ny anbudsrunde her i Bergen, og komme oss på fote igjen, så er skaden skjedd, sier Elsafadi.

Han understreker at New Page har hatt et svært godt rykte og har klart å rekruttere flinke folk til et givende arbeid.

  • Det blir uansett vanskelig å få tilbake de som har sluttet og funnet seg ny jobb. Denne situasjonen gjør også at vi utstråler usikkerhet og ikke trygghet, mener Elsafadi.
  • Kan dere overleve nå?
  • Det gjenstår å se. Vi er kreative, og har overhodet ikke gitt opp. Nå må vi nesten bare ta en dag av gangen, sier Elsafadi.