Innbyggere som mandag forsøker å gå inn på Bergen kommunes nettsider, blir møtt av en feilmelding.

«På grunn av tekniske problemer er våre ordinære nettsider for øyeblikket ikke tilgjengelige», heter det i meldingen, som ledsages av en lenke til viktige telefonnumre.

Feilen oppsto ifølge informasjonsdirektør Eva Hille ved 09-tiden mandag morgen. Klokken 13.30 er nettsidene fortsatt nede.

Kø på legevakten

Problemene rammer også Bergen legevakt.

— Flereprosedyrer må gjøres manuelt, og dette kan føre til lengre køer enn vanlig.Legevakten kan fortsatt gi forsvarlige tjenester, og alvorlige skader ogsykdomstilfeller vil bli prioritert, skriver kommunen i en pressemelding.

Kommunens IKT-avdeling jobber på spreng med å finne ut av hva som forårsaker kollapsen.

— Vi har ennå ikke bragt på det rene nøyaktig hva som erproblemet. Derfor vet vi heller ikke når vi kan være oppe og gå igjen. Detpågår intens feilsøking, sier Eva Hille, informasjonsdirektør i Bergen kommune.

Bruker Facebook og Twitter

Ifølge henne er det ingenting som tyder på at kommunen er utsatt for etdataangrep. I tillegg til nettsidene ligger også kommunens intranett oge-postsystem nede for telling, sier Hille.

— Facebook-sidene vår og Twitter er de kanalene vi når ut mednå, i tillegg til sentralbordet vårt. Det er veldig vanskelig for oss når viblir såpass isolerte. Det jobbes på spreng med å finne ut av dette, sier Hille.

Kommunen kan kontaktes på telefon 05556, på Facebook eller på Twitter.