Nordmannen ble nylig dømt i Bergen tingrett for å ha mishandlet sin utenlandske kone. Han fikk syv måneder fengsel. To av dem er betinget med en prøvetid på to år. Han må også betale erstatning på 40.000 kroner til konen.

Ved flere anledninger fra 2007 til juli 2009 slo han ektefellen. Han brukte knyttet hånd, og noen ganger brukte han gjenstander til å slå. Han slengte henne også i gulvet. Ved et tilfelle slo han henne i ansiktet slik at hun fikk nesebrudd.

Truet med kniv Han vekket henne om natten, sa at oppholdstillatelsen var i fare om hun ikke holdt sammen med ham. I juli 2009 rettet han en kniv mot henne og sa at dersom «hun ikke ville høre på ham, var det 'bye, bye baby». Han begynte deretter å gjøre skjærebevegelser med kniven mot seg selv.

Loggførte drikkingen Forut for volden merket kvinnen at mannen drakk tett, blant annet fant hun brennevinsflasker gjemt i huset.

Hun begynte å føre en form for journal over hans drikkemønster ved å merke av i en kalender for 2009. I retten forklarte hun at hun gjorde dette for å få mannen bevisst på alkoholproblemet. Kalenderen viser at mannens alkoholmisbruk har vært omfattende, heter det i dommen.

Behov for hjelp Fredrik Verling forsvarer mannen og sier det er usikkert om de kommer til å anke dommen.

— Først og fremst har min klient behov for hjelp. Han har et alvorlig helseproblem knyttet til drikkemønsteret sitt.

I retten innrømmet mannen å ha slått konen, men mente at han ble provosert av at hun kom hjem og gikk rett til sengs, mens han sto på kjøkkenet og laget mat. Han mente at hun burde hjulpet ham i stedet for å

ligge i sengen, heter det i dommen.