Dette er opplysninger politiet har presentert for å få varetektsfengslet de syv siktede i Union-saken.

Etterforskerne føler seg sikre på at en 33 år gammel bergenser utførte et transportoppdrag på vegne av motorsykkelklubben. Pengene kan ha vært forhåndsbetaling for hasjen som ble beslaglagt sist fredag. Disse opplysningene har politiet skaffet ved å avlytte telefonene til de siktede.

Dro til Oslo 18. januar

Den 18. januar skal 33-åringen ha satt kurs mot Oslo. Han brukte bilen til et sentralt medlem av Union MC, og skal ha hatt med seg et større kontantbeløp.

Politiets teori er at 33-åringen fikk beskjed om å kjøre pengene til Oslo. Oppdragsgiverne var to medlemmer i Union MC. Disse to er blant de syv som nå sitter i varetekt.

Selv nekter 33-åringen enhver befatning med både penger og hasj. Han innrømmer å ha kjørt til Oslo, men ikke å ha overlevert narkopenger.

I avhør skal mannen ha betegnet kjøreturen som en vennetjeneste for et medlem av motorsykkelklubben. Ifølge 33-åringen klarte nemlig ikke motorsyklisten selv å kjøre sin egen bil østover.

Den forklaringen fester ikke politiet særlig lit til. Den stemmer nemlig dårlig med andre opplysninger i saken.

Bileieren, en 43 år gammel mann, har gitt en motstridende forklaring. Han skal ha hevdet at det var han selv som kjørte til Oslo for å hente noen varer.

Da varene ikke var ankommet, og han måtte raskt tilbake til Bergen, valgte han å fly. Bilen ble derfor overlatt til 33-åringen.

33-åringen skal de siste ukene ha bodd i motorsykkelklubbens lokaler i Osveien.

Flere avhørt

Ingen i politiet var i går villige til å kommentere de nye opplysningene. Etter det Bergens Tidende forstår, skal flere personer ha blitt brakt inn til avhør, uten at det har ført til flere siktelser.

Politiet i Bergen får nå bistand fra narkotikaseksjonen i Søndre Buskerud politidistrikt, i forbindelse med at tre av de siktede har tilhold der.

Politiet er godt fornøyde med egen innsats i den store hasjsaken. Det siste halve året har store ressurser blitt satt inn på å overvåke MC-miljøet, og spesielt Union MC. Spaning både på klubblokalet og enkeltmedlemmers bevegelser, har sammen med omfattende telefonavlytting vært nyttige trekk for å kartlegge aktiviteten som bedrives.

Dette til tross, politiet har slitt med å få store ting på klubben og de fremtredende medlemmene. Beslaget av hasjpartiet ses i så måte på som et stort gjennombrudd, og det er politiets inntrykk at klubben nå ligger nede.

NAKKETAK: Politiet har i lang tid avlyttet telefonene til medlemmer av Union MC. Nå er klubben i alvorlige problemer. Faksimile fra gårsdagens BT.