Alle minibankene i Bergen sentrum var i formiddag ute av drift.

Kommunikasjonsrådgiver i DNB, Ellen Dokk Holm, bekrefter at det var en feil hos underleverandøren Evry som førte til at minibankene var ute av drift. Også nettbanken til DnB var nede.

— Vi håper både minibanker og nettbank skal fungere igjen innen en time, sier hun.

Ingen sikkerhetsmessig betydning

— Det var en feil i en brannmur. Feilen blir nå rettet opp, og systemet er på vei opp igjen, sier kommunikasjonsdirektør Geir Remman i Evry til E24.

Han sier at feilen ikke har hatt noen sikkertsmessig betydning for brukerne, men at alle bankene de leverer tjenester til er rammet av feilen.

De siste månedene har Evry, som leverer tjenester for flere norske banker, hatt problemer med stabiliteten og flere av IT-kjempens kunder har hatt problemer.

Flere banker er rammet

Også andre banker er rammet av feilen. Sparebank1, Sparebanken Vest og Skandiabanken skrev på Facebook at også de hadde problemer med betalingsløsninger og nettbank.

Alf Rasmussen har prøvd to forskjellig banker i Bergen sentrum før han gir opp.

— Dette er litt krise for meg. Jeg skal betale noe i en butikk, og nå må jeg løpe tilbake kontoret for å høre om jeg kan låne kontanter av noen kolleger. Jeg skal rekke et fly, og har egentlig ikke tid til dette, sier han.

Fungerer igjen

Kl 14.21 melder DNB at problemene skal være løst.

— I dag har en feil hos Evry gjort at korttjenester og mobil- og nettbanker ikke har virket som de skulle, hverken hos oss eller en del andre banker. Nå skal det imidlertid være OK igjen - og det er vi veldig glade for! Vi er lei oss for at dere har hatt problemer, og krysser fingrene for digitalt silkeføre resten av dagen, skriver DNB på Facebook.