Nå oppfordrer hun alle som vil støtte Maybritt Stusdal Matre og Kåre Morten Watne, om å signere underskriftslisten som ligger på opprop.no.

Trine Gjerstad har aldri møtt kjæresteparet, men ble grundig sjarmert av dokumentaren om dem, «Kabal i hjerter». Da hun leste i BT at bryllupsplanene deres ble stoppet av Fylkesmannen, reagerte hun sterkt.

-Dette er diskriminering, mener sykepleieren fra Isdalstø.

Ullen begrunnelse

Begrunnelsen for bryllupsnekten — at Kåre Morten kan komme til å trenge pleie som Maybritt ikke er i stand til å gi ham - synes hun ikke holder mål i det hele tatt.

— Min samboer kan også få en sykdom som gjør at jeg ikke vil makte å ta meg av ham. Men er det noen som tror at jeg ville blitt nektet å gifte meg med ham? Det ville aldri i verden ha skjedd, sier Trine Gjertad, som håper og tror at Fylkesmannen gjør om avslaget.

— Og så ønsker jeg Maybritt og Kåre Morten lykke til, understreker hun.

Takknemlig for støtte

Det giftelystne paret er overveldet over all støtten de får. De har gått rundt med egne underskriftslister, og de siste dagene har det vært stor pågang fra folk som ønsker å signere. Til nå har over 400 personer skrevet under på at de synes Maybritt og Kåre Morten må få lov å gifte seg.

— De sier at vi bare må stå på, og ikke gi oss. Og så sier de at det som har skjedd er en stor skam, forteller Maybritt Matre.

Hun har ennå ikke gitt opp håpet om at hun skal få stå vårbrud i Korskirken, med sin Kåre Morten som hun har vært forlovet med i fire år.

— Vi er spente, begge to. Men nå begynner jeg å få en god følelse for at dette kan ordne seg, sier Maybritt.

Vil vurdere saken på nytt

Det var Kåre Mortens tidligere hjelpeverge som motsatte seg giftemålet - av hensyn til brudgommens fremtidige omsorgsbehov. Fylkesmannen fant ingen grunn til å overprøve vergens vurderinger.

Etter at BT omtalte saken, har både helsebyråd Trude Drevland og Bergen lokallag av Norsk Forbund for Utviklingshremmede kritisert avgjørelsen i sterke ordelag. Maybritt Stusdal Matre og Kåre Morten Watne har via advokat allerede klaget på Fylkesmannens avslag. I går varslet lederen av Fylkesmannens justis- og lovavdeling at man var villig til å revurdere saken så snart man får en utfyllende klage fra parets advokat.

STOR STØTTE: Maybritt og Kåre Morten har vunnet mange hjerter etter dokumentarfilmen «Kabal i hjerter». De er svært glad for at så mange nå engasjerer seg for at de skal få lov til å gjøre det de har aller mest lyst til, nemlig å gifte seg.
Lillebø, Jan M.
STARTER NETTAKSJON: Trine Gjerstad kjenner ikke Maybritt og Kåre Morten, men synes behandlingen de har fått er diskriminerende. Nå oppfordrer hun alle til å gi sin støtte til de giftelystne, på opprop.no.
Lillebø, Jan M.