Raset røk en fiberkabel, noe som får konsekvenser for nettforbindelsen i hele bergensområdet, forteller informasjonssjef Lars Hauge i Telenor.

— Bruddet betyr at vi har tapt et samband inn til Bergen, og da blir presset større på de gjenværende sambandet. Med redusert kapasitet vil mange oppleve at det går veldig tregt når de skal laste ned ting fra nettet. En del bedrifter har også fått problemer med sitt interne nett, forteller Hauge.

Telenor sine reparatører kan ikke gå inn i områder før det er sikkert.

— Rasstedet er mellom to tunneler og vanskelig tilgjengelig. Vi må vente på klarsignal fra Jernbaneverkets folk. Det er nå avgjort at vi ikke kommer til i løpet av onsdagen, og dermed vil nettproblemene vare ut onsdagen. Vi har et berettiget håp om å få reparert kabelen tidlig torsdag, sier Hauge.

Også Jernbaneverket melder at toglinjen tidligst vil være klargjort torsdag morgen. Mannskaper fra Jernbaneverket og Mesta arbeider på spreng for å rydde Bergensbanen etter raset ved Langhelle.

Sporet fikk store skader i raset som gikk da ekstremværet Loke herjet Vestlandet mandag. Rasmasser og vann trengte også langt inn i Hananipa tunnel, som munner ut rett ved rasstedet på Bergensbanen mellom Vaksdal og Trengereid stasjoner.

Jernbaneverket har åpnet Bergensbanen for trafikk mellom Oslo og Stanghelle og mellom Bergen og Arna. Lokaltogene på Vossebanen går mellom Voss og Stanghelle og mellom Arna og Bergen. Mellom Stanghelle og Arna er det bussforbindelse.