bt.no fikk i ettermiddag en rekke henvendelser fra folk som slet med Netcom-abonnementet sitt.

— Netcom opplever for tiden problemer med mobildekningen i deler av Hordaland, Rogaland og Agder-fylkene. Feilen oppsto klokken 13.40 og gjelder både tale og sms, het det i en pressemelding fra Netcom.

Feilen lå i Stavanger, men fikk store ringvirkninger. Også andre selskaper som overfører samtaler og andre data i Netcoms nett, for eksempel Chess, ble rammet av feilen.

Netcom beklager

  • Vi har flere folk på stedet som arbeider med feilretting sammen med vår leverandør. Det er ingenting som tyder på at det skal ta veldig lang tid å rette feilen, men vi har foreløpig ikke noe eksakt tidspunkt, skriver Netcom.

— Vi er veldig lei oss for at dette skjer, og beklager på det sterkeste de utfordringer dette medfører kundene våre.

Like før klokken 16.00 var Netcom-tilgangen tilbake hos mange abonnenter, i hvert fall i bergensområdet.

— Trafikken i mobilnettet stabiliserer seg, etter at sentralen i Stavanger, som feilen var lokalisert til, ble restartet. Flere og flere kunder kan nå ringe og sende sms som normalt, skriver Netcoms pressekontakt Øyvind Vederhus i en pressemelding klokken 15.50.

Fortsatt trøbbel

Klokken 17.15 opplyste Netcom at det fremdeles var problemer med mobildekningen.

— Sentralen i Stavanger, som er kilden til dekningsproblemene, ble restartet klokken 15.45, men i forbindelse med igangsettingen av senderne i området fikk vi tilbakefall på feilen. Det betyr at Netcoms kunder i deler av Hordaland, Rogaland og Agder-fylkene fortsatt opplever problemer med å ringe og sende sende sms, skrev Netcom i en driftsmelding.

Klokken 20.35 opplyste Netcom at de fleste abonnentene igjen kunne ringe og sende SMS-er. Fortsatt er mobilt internett ustabilt.

Netcom skal skifte ut utstyr i løpet av natten for å styrke stabiliteten i vestlandsfylkene.