— Etter å ha ligget brakk i tre år skal flybussen til Nesttun gjenoppstå. Det er på høy tid, sier Robert Aasmul, daglig leder i Flybussbergen.no.

Selskapet kjører i dag to flybussruter. En direkterute til Bergen sentrum og to turer daglig mellom Flesland og Haukeland.

Ruten til Haukeland går langs den «gamle» flybusstraseen over Nesttun, Paradis og Fantoft og derfra gjennom Hagerups vei og Natlandsveien til Haukeland.

Flere busser klare

Flybussbergen har søkt om å få utvide ruten til Haukeland til åtte ganger daglig. Samtidig søker de om å få slippe av og ta på passasjerer underveis.

Fylkesrådmannen er positiv, til tross for heftige protester fra Bergen Taxi. Neste uke skal samferdselsutvalet behandle saken.

Fem busser står klare til å settes inn i den nye ruten. Utvidelsen av tilbudet til og fra Haukeland skal ikke gå på bekostning av direktebussen til Bergen sentrum, sier Aasmul.

Ifølge Aasmul har passasjerene for alvor oppdaget direktebussen.

ØKER: Ifølge Robert Aasmul har passasjertallet på bussen doblet seg på tre måneder.
PAUL SIGVE AMUNDSEN (ARKIV)

— Passasjertallet har doblet seg på tre måneder, sier Aasmul.

Bergen Taxi uttaler seg svært kritisk til utvidelsen av Haukeland-ruten.

Protest fra Bergen Taxi

— Konkurranseflaten mot drosjenæringen og Skyss sine faste ruter anses å være vesentlig, skriver Bergen Taxi i en høringsuttalelse.

Taxi 1 er derimot svært positiv. Det henger trolig sammen med at Taxi 1 samarbeider tett med Flybussbergen og har samme eier. Flybussbergen tilbyr passasjerne å bestille Taxi 1 fra bussen, så mer trafikk til Flybussbergen betyr mer trafikk for Taxi 1.

Konkurrenten Tide kjører i dag flybuss enten over Fjøsanger eller gjennom Fyllingsdalen.