De to kusinene Emilie Eikefet Berland og Bettina Eikefet Knudsen satt i et lekerom i annen etasje Sætrefjellet da det begynte å tordne ved 08.30-tiden i går. — Plutselig hørte jeg et forferdelig smell. Jeg skjønte med en gang at lynet hadde slått ned, forteller Jannice Eikefet, mor til den ene av de to treåringene. Hun styrtet opp trappen. Inne på lekerommet satt de to små kusinene og holdt seg for ørene. - Jeg ble overlykkelig da jeg fant dem i god behold, sier Jannice Eikefet.

Svilukt

Men faren var ikke over. Tobarnsmoren kjente umiddelbart svilukt. Og ganske riktig: På loftet, like over de to småjentenes lekerom, var det begynt å brenne. Jannice Eikefet fikk brakt de to jentene i sikkerhet hos en nabo. I mellomtiden hadde en mann som arbeidet på taket til ett av nabohusene, oppdaget at lynet hadde slått ned. Han styrtet til, trev resolutt tak i brannslokkingsapparatet, og tok seg opp på loftet.

Slokket med pulveret

— Jeg tror han fikk så godt som slokket ilden med pulveret i brannslokkingsapparatet. Da brannvesenet kom frem, trengte de bare å etterslokke, sier Jannice Eikefet. Hun er ikke i tvil om at den hjelpsomme takarbeideren reddet huset deres fra større skader. - Jeg er av ham evig takknemlig, sier Jannice Eikefet. Lynet har sannsynligvis slått ned i strømnettet like ved, og fulgt ledningene til husveggen. Da Bergens Tidende besøkte huset deres på Sætrefjellet i går kveld, var familien kommet over det verste sjokket. Det luktet fremdeles svidd og brent i huset.

Kunne gått mye verre

— Dette kunne gått så mye verre. Heldigvis ser det ut for at de to treåringene ikke er blitt redd av det som skjedde. Jeg får frysninger ved å tenke på at lynet traff huset vårt like ved der de lekte, sier en lettet Jannice Eikefet. Familien har bodd i Ytre Arna i flere år, men aldri opplevd maken til tordenvær som i går morges. De har heller aldri hørt at lynet har slått ned i nærheten av huset deres. - Men i går lynte det og smalt i ett, rett over oss, sier de.

NÆR TRUFFET: Treåringene Emile Eikefet Berland og Bettina Eikefet Knudsen satt i et lekerom hjemme i Ytre Arna da lynet slo ned like ved dem. Heldigvis ble ingen skadet.