Lørdag kveld sikret en mann i slutten av 40-årene seg toppgevinsten på over 5,5 millioner kroner. Kupongen var levert hos Rema 1000 i Drotningsvik, den samme butikken hvor et spillelag vant 9,8 millioner kroner forrige uke.

— Jeg vet ikke hvorfor folk fra Godvik stikker av med toppgevinster i lotto, sier den lykkelige vinneren til BT. Det går ikke an å gi noen gode tips, fortsetter familiefaren som ønsker å være anonym.

Samme rekke i 20 år

Mannen fulgte lottotrekningen på tv-skjermen sammen med hele familien.

— 1 rett, 2 rette, 3 rette, 4 rette. Nå stopper det tenkte jeg. Men, det fortsatte bare å tikke inn riktige tall. Stemningen i stuen steg og hylene ble høyere og høyere. Guttungen kom løpende fra det andre rommet og lurte på hvorfor pappa skrek, sier Godvik-mannen.

— Jeg måtte ringe til Hamar for å dobbeltsjekke kupongen. Jeg er nemlig på ferie og hadde ikke kupongen med meg. Men, jeg kjenner tallene. Jeg har hatt den samme rekken i over 20 år. Hamar ville ikke bekrefte vinnerkupongen over telefon, men ba han legge på i tilfelle han snart fikk en annen telefon.

I mellomtiden gikk han seg en lang tur i skogen for å roe nervene.

— Det var veldig tøft å gå å vente på telefon fra Hamar. Men, så kom den, telefonen alle drømmer om å få. Klokken 20:49 presis. Det var et faktum. Jeg hadde vunnet over 5,5 millioner kroner i lotto.

Cruise med Hurtigruten

— Det er fremdeles veldig uvirkelig, sier familiefaren. - Jeg har alltid vært motstander av store pengepremier. Tenkte at 2 millioner var mer enn nok. Det klarer man i alle fall å bruke opp. Men, 5,5 millioner kroner? Hmm, jeg skal vel klare å takle det.

— Hva skal du bruke pengene til?

— Jeg skal dra på luksuscruise med Hurtigruten. Og ha egen suite. Det en drøm jeg har hatt lenge. Jeg har reist med hurtigruten en gang før fra Trondheim til Bergen. Da satt jeg oppe hele natten for å nyte utsikten. Nå skal jeg ta hele turen.

Han håper at kone og barn vil være med på turen. Ferien er allerede unnagjort og det blir ingen ekstra ferie på familien denne sommeren. Den store gevinsten feiret han med å ta hele familien med på kafé i går.

Og at han kommer til å fortsette og spille lotto, er helt klart.

— Er jo kjekt å ha det som en liten spenning i hverdagen, sier han.