KARI PEDERSEN

Årskonferansen til Bergen Næringsråd er en av byens fremste se-og-bli-sett-begivenheter. I dag går konferansen av stabelen på Hotell Norge med over 300 navn på deltakerlisten.

Snittalder 46 år

Også i år skal forsamlingen skue fremover mot Bergen i 2020. Gjennomsnittsalderen på deltakerne er 46 år. Om 15 år vil med andre ord snitt-deltakeren være en nesten-pensjonist på 61 år.

Helge Dyrnes, administrerende direktør for Bergen Næringsråd, og i 2020 for lengst pensjonert, mener alderssammensetningen på årsmøtet er grei:

— 46 er gjennomsnittsalderen. Vi har både seniorkompetanse og ungdom til stede. Vi er i hvert fall fornøyd.

— Prisen for å delta på konferansen er hele 2650 kroner. Det utelukker vel andre enn dem som kan la arbeidsgiveren ta regningen. Er ikke det et tankekors?

— Jo, det er et tankekors. Men i Næringsrådet er vi bevisst på å knytte til oss yngre mennesker. Da vi gikk inn på arenaen studenter, gjennomførte vi en workshop med unge politikere, næringslivsledere og forskere. Det resulterte i Karrieresenteret på Universitetet i Bergen, påpeker Dyrnes.

Næringsrådet har også bestemt seg for å invitere BTs utvalg av unge lovende til en samling, der de kan få tenke høyt om Bergens fremtid.

Fem pluss - permanent

På dagens årsmøte vil deltakerne få høre at scenarieprosjektet Bergen 2020 skal over i handlingsfasen. Sponsorene er blitt enige om å ansette prosjektleder på full tid som skal drive videre høyttenkningen om fremtiden.

Primus motor for Bergen 2020 har vært Ole Berrefjord, som i to år har lært bergenserne å snakke om fem-pluss-byen.

— Synes du Bergen 2020 har svart til forventningen?

— Ja, i høyeste grad. Vi har aldri hatt et prosjekt i Bergen som har skapt så mye inspirasjon og begeistring. Satsingen på scenarieprosjektet er lagt merke til nasjonalt og var nok en av grunnene til at Hydro ga Bergen 100 millioner kroner til Vitensenteret, sier Helge Dyrnes.