BJARNE KVAMRUNE VALDERHAUGbjarne.kvam@bt.no

– Det har vært den roligste påsken jeg kan huske, sier vaktsjef Rasmus Eikemo ved Bergen politidistrikt. Inntil i går kveld var det bare meldt om to villainnbrudd og to innbrudd i leiligheter i Bergen. Men politiet har fått inn flere bilinnbrudd enn normalt, legger han til.

Ett innbrudd i Loddefjord I Loddefjord-området har det for syvende gang vært organisert en stor aksjon – «Krimfri påske» – for å forhindre påskeinnbrudd.

Rundt 150 personer fra barn til pensjonister har frivillig stilt opp og trålt bydelen. Opptil 10 biler har vært på veiene samtidig, koordinert av Alf Dirdal og andre sivilforsvarsfolk i kommandobuen på Vestkanten.

Også i år har aksjonen vært vellykket, konstaterer lensmann Harald Andersen.

I området har det kun blitt registrert ett innbrudd: Fra en bil i Olsvikåsen ble det stjålet et stereoanlegg.

Det sosiale, og det gode tverretatlige samarbeidet som preger aksjonen, er også med på å styrke miljøet i bydelen. Samarbeidet er unikt i Norge.

Verre på Askøy og Sotra Selv om det ikke lenger er slik at påsken er høysesong for innbruddstyver, er det på Askøy og Sotra imidlertid meldt om flere innbrudd.

I området Tofterøy, Kvernavika og Glesvær på Sotra var det minst 12 tyverier fra båter i påsken. Påskeaften og første påskedag pågrep politiet to menn i 30-årene, som har tilstått forholdene. Den ene av dem er sluppet løs etter avhør, den andre vil bli fremstilt for varetektsfengsling i dag.

Tyvene på Sotra hadde stjålet blant annet påhengsmotorer, ekkolodd, garn og andre båtting. Gjemmestedet var ikke det smarteste: I naustet til en av tyvene. Der fant politiet også gjenstander fra et annet stort tyveri, som dermed ble oppklart.

På Askøy har det vært innbrudd i en møbelforretning på Strusshamn senter, der noen tusen kroner ble stjålet. Det ble også stjålet en automat fra et solsenter på Kleppestø senter.

Bergen har hatt ett tilfelle av familievold, som førte til fengsling av en 50-åring påskeaften.