Det har vært en travel natt for politiet i Bergen.

13 = ulykke

Operasjonsleder Øystein Jarland talte opp 13 personer i fyllearresten på morgenkvisten. Og 13 betyr som kjent ulykke — i hvert fall for dem som ble tauet inn.

— Minst ni av dem har fått anmeldelser mot seg og kan vente seg et oppgjør med oss etter altfor utagerende festing i natt. Det er flere enn normalt, selv om det ikke er ekstremt. Jeg vet ikke om det er fordi det har vært så mange politfolk ute i natt eller om det er julebordsesongen som er i gang allerede, sier Jarland.

Politiet har tidlgere varslet at de vil slå hardt ned på fyll og vold i sentrum denne høsten, og har økt nærværet av politifolk i gatene.

Dørvakt skallet ned

Også på Stord meldes det om fyll og spetakkel i natt.

Like over midnatt ble en dørvakt på et hotell i sentrum av Leirvik skallet ned av en 18 år gammel mann som var gjest på utestedet. Også gjesten fikk skader i det etterfølgende basketaket.

— Den mistenkte gjerningsmannen ble holdt fast av vitner til vi kom til stedet. Både dørvakten og 18-åringen ble kjørt til sykehus for behandling. Deretter ble 18-åringen fraktet hjem, og så langt har vi ikke fått noen anmeldelse på denne episoden, forteller Tor-Gunnar Westly ved Sunnhordland og Haugalandet politidistrikt.