ELISABETH LANGELAND MATRE elisabeth.matre@bt.no

Noen holder seg for ørene, andre hopper litt rundt. Enkelte bare sitter med måpende munn og store øyne og følger med. Det er konsert med litt attåt for de yngste.

Ekte glede Hei-hei, morn-morn, shalom, bon jour, jambo, hallo.

Glimt i øyet, godt humør, fargerike drakter og fantastisk musikk og dans. Slik trollbinder tre afrikanske herrer en skokk med barnehagebarn ved Bergen Internasjonale Kultursenter. Med entusiasme og fingerferdighet får gruppen Sokora en time til å fly av gårde.

Raymond Sereba, Kossa Diomande og Sandjally Jobarteh har jobbet sammen i ti år. Sokora har opptrådt på BIKS tidligere, og slo så godt an hos små og store at de er blitt invitert igjen.

Etter få minutter i deres nærvær forstår man hvorfor. Én trommesolo, og vi er hekta.

Det var en gang en maur Ungene lærer om instrumenter. Trommer med geiteskinn og kuskinn. Og en rar gitar, laget av et slags gresskar. Hele tiden er det sang og spill og dans. Raymond forteller til og med eventyr.

– Det var en gang en liten maur (tippptipptipp) som bodde i en tue ved en elv i Afrika. En dag skulle han ut og hente mat, men DA skled han og datt rett uti elven (boink). Plasket og bakset med alle beina, men han kunne ikke svømme. Heldigvis satt det en due i et tre. Og vet dere hva duen gjorde ¿?

Eventyret ender heldigvis bra. Etterpå får de engasjerte ungene forsøke seg på trommene. Vi er nesten i Afrika.

Med Chiku Ali lørdag – Jeg har trommet før, i barnehagen, forteller Brynjar Høgtun Gjeldsvik (4) mens han spiser deilig matpakke etter forestillingen. I Myrane barnehage på Askøy har de nemlig lært om Afrika i et helt år.

– Oki, vil dere høre en sang, spør Kristoffer Torgersen (5). Legger fra seg brunostskiven og setter i gang. En Afrika-seanse kan vare lenge etter at den er ferdig.

Konsertene i BIKS fortsetter i dag og i morgen. Lørdag klokken 13.00 kommer Chiku Ali for å opptre sammen med Sokora. Aiaiaiaaaa.

OHOI: Raymond Sereba og resten av gruppen Sokora trollbandt en skokk med barn på Bergen Internasjonale Kultursenter torsdag. De fortsetter i dag. Og lørdag. FOTO: GISKE STARK