— Det meste som skal være åpent, er åpent.

  • Det er lenger sør, for eksempel på riksvei 39 i Rogaland, de har problemer i dag, sier vaktoperatør Randi Stohlberg i 09-tiden mandag morgen.

Julemorgen slukker sorgen

Hun jobber ved Vegtrafikksentralen for Vestlandet.

Tips eller bilder fra trafikken? Send til 2211 (SMS/MMS) eller 2211@bt.no

Storm og ruskevær har skapt problemer for juletrafikken gjennom helgen.

Julaften morgen er status fra Stohlberg at de fleste bilister kan komme seg over de fjellovergangene de vil.Den viktigste enkelthendelsen er at Hardangervidda klokken 08 julaften åpnet for kolonnekjøring for alle kjøretøy. Stohlberg tror ikke det er snakk om lange ventetider.

— Det er lite trafikk over alt nå. I hvert fall vurdert ut fra det vi ser på våre veikamera. Oi, der kom det en bil over Danmarks plass, sier Stohlberg, for å understreke hvor øde det er på veiene denne julaftens morgenen.

Vaktoperatøren har mandag morgen ikke noe konkret værvarsel for Hardangervidda. Men hun antar at det er snø- og isdekke enkelte plasser.

Aurland-Hol fortsatt stengt

Ellers er det to stengninger i det veidistriktet Stohlberg rår over:

  • Fv 13 over Gaularfjellet i Sogn og Fjordane er steng på grunn av uvær. Ifølge Arne Stadheim ved Vegtrafikksentralen i Lærdal har veien vært stengt siden morgenen lille julaften.
  • Aurland-Hol (fv 50) er steng. Dette er den nærmeste fjellovergangen for mange som skal vest-øst når Hardangervidda er stengt. Ifølge Stadheim i Lærdal har denne gikk denne overgangen «i steng» klokken 23.15 den 22. desember. Ifølge NTB håper Vegvesenet å få åpnet både Aurland-Hol og Gaularfjellet i løpet av julaften. Sistnevnte ventes å åpne klokka 10.00.

— Det er ikke noe trøbbel med trafikken ellers i fylket, sier Stadheim til bt.no julaften morgen.

Tips eller bilder fra trafikken? Send til 2211 (SMS/MMS) eller 2211@bt.no