Orrestad fikk både indre og ytre blødninger etter den dramatiske spekemat-ulykken, skriver Sogn Avis. Etter tre timer på operasjonsbordet klarte legene ved Lærdal sjukehus å stoppe blødningene. Kniven hadde vært millimetre fra å ramme vitale organer.

— Dette var hell i uhell, sier Orrestad til avisen.

Ulykken skjedde fredag, da Orrestad var på jobb hos Gilde. Den erfarne spekematarbeideren stod ved renskemaskinen for spekepølse, og tok frem kniven for å hjelpe prosessen manuelt. Kniven glapp, og gikk inn i magen og gjennom bukhinnen.

— Hadde jeg hatt på meg verneutstyret som vi skal bruke, så hadde ikke dette skjedd, påpeker Frode Orrestad.

Under bruk av kniv skal Gilde-medarbeiderne iføre seg en metallbrynje, nettopp for å beskytte seg mot slike uhell. Orrestad innrømmer at det var toskete ikke å ta på seg slik brynje.

— Men jeg skulle bare..., smiler han.

Fra sønnen har han fått klar beskjed om alltid å bruke verneutstyr heretter.

FARLIG: Å skjære spekemat er ikke ufarlig, noe en Gilde-medarbeider i Hafslo fikk erfare.
ELI GROTLE/SOGN AVIS