— Dette er rett og slett for dårlig, sier trener Tore Johannessen.

Etter å ha tapt klart i serieåpningen mot nykommerne Storhamar, var det i går tid for nye Tertnes å vise hva de er god for. Men svært få av spillerne så ut som om de hadde noe ønske om å vise seg frem for de 428 fremmøtte i Haukelandshallen. I stedet for å angripe, ble Tertnes-spillerne stående og kaste ball.

— I 1. omgang løp jo spillerne sidelengs. Det var ikke snakk om å se på mål engang, sier en oppgitt Tertnes-trener etter kampslutt.

Han tror rett og slett spillerne var nervøse foran hjemmedebuten.

- Så veldig nervøst ut

— Ja, jeg tror egentlig det.

Også Tertnes-kaptein Kari Charlotte Sellgren, som ble kampens toppscorer med sine seks mål, tror det var nervene som slo inn.

— Det så veldig nervøst ut. Men jeg skjønner det ikke helt, for vi tør å utfordre og spille skikkelig tøft på trening, sier strekspilleren. Kapteinen og treneren er enige i at enkelte av spillerne bør kjenne sin besøkelsestid bedre nå som flere av de store profilene er borte.

— Spillere som Kine (Brox Strand) og Henriette (Sognnæs)måta mer ansvar. Så får vi heller jobbe litt med hvordan de andre skal spille dem opp slik at de kommer til flere skuddsjanser, sier treneren.

Scoret ikke på 11 minutter

Til tross for famlende angrepsspill, startet Tertnes på en brukbar måte. Etter 17 minutter ledet hjemmelaget med tre mål på stillingen 8-5. Forsvaret satt, og spesielt Stine Lund Andreassen gjorde en god jobb med å stoppe høyreiste Senka Buljan på gjestenes venstreback. Men i løpet av 11 og et halvt minutt ble 8-5 snudd til 8-11, og bortelaget hadde til de grader spilt seg inn i kampen igjen. Like før pause var Tertnes oppe i ryggen på gjestene igjen, og kunne gå til hvilen ett mål bak, på stillingen 10-11. Etter pause fortsatte skuddvegringen fra Tertnes, men godt keeperspill fra Sakura Hauge holdt laget inne i kampen.

- Burde avgjort

I løpet av det siste spillerminuttet hadde Tertnes sjansen til å avgjøre, men skuddet fra Henriette Sognnæs gikk i stolpen, og i stedet var det Gjøvik og Vardal som fikk det siste skuddet. Det reddet Hauge, og sikret dermed ett poeng for hjemmelaget. Ingen i Tertnes-leiren var spesielt fornøyd med det.

— Dette er ikke et greit resultat. Vi hadde dem på slutten da vi var i overtall. Vi har ikke råd til å gjøre sånne enkle fjortenårsfeil, sier Sellgren og får støtte fra sjefen.

— Vi skulle absolutt ha vunnet i dag. Dette var rett og slett for dårlig.

BEKYMRET: En småbekymret Tertnes-benk, med Mette Davidsen, Kjell Fagna og Tore Johannessen (t.h.), kan bare konstantere at det ene poenget glapp mot nyopprykkede Gjøvik og Vardal.
Nielsen, Rune