BJARNE KVAM bjarne.kvam@bergens-tidende.no

— Vi holder fortsatt på med etterforskningen, og har til nå ikke funnet våpen i boligen, sier politistasjonssjef Arne Vardøy til Bergens Tidende klokken 12.30 mandag.

— Betyr det at det ikke er snakk om våpentrusler likevel?

— Vi holder muligheten åpen, sier Vardøy til Bergens Tidende.

Pågrepet Det var i 09-tiden mandag at en Åsane-mann ble pågrepet av politiet i Bergen etter at han skulle ha truet en kvinne med våpen natt til mandag. Kvinnen og hennes mindreårige barn ble evakuert fra huset i Ervikvegen natt til mandag, og politiet bevoktet huset hele natten.

Utleiebolig Det var i en enebolig bestående av to utleieleiligheter at det nattlige dramaet fant sted. Den siktede mannen leier i øverste etasje, kvinnen som skal ha blitt truet, leier i hovedetasjen.

Kvinnen og barnet ble ikke utsatt for vold, og det var heller aldri snakk om noen gisselsituasjon. Politiet fant likevel situasjonen så truende at familien ble evakuert. Det er uklart om det var flere til stede hos henne.

Naboene i området fikk beskjed om å holde seg innendørs og slukke utelysene på husene.

Mandag morgen ble den trusselsiktede mannen tatt på Torget i Bergen, på vei til arbeid.

— Pågripelsen skjedde uten dramatikk. Vi ville ikke pågripe ham hjemme, fordi det da kunne ha oppstått en unødig dramatisk situasjon. Det var jo snakk om et våpen som han skal ha truet med, sier politistasjonssjef Vardøy til Bergens Tidende.

De involverte i saken sitter fortsatt i avhør.

— I løpet av dagen vil vi få bedre oversikt over situasjonen, påpeker han.

Bergens Tidendes nettutgave følger saken.