DAG IDAR TRYGGESTADKRISTIN JANSENHELGE SUNDE (foto)

I det fjerde politiavhøret ble den voldtektstiltalte kvinnen gjort kjent med at politiet hadde funnet hennes DNA på mannens penis. Selv da unnlot hun å fortelle hva hun mener skjedde januarnatten for snart to år siden.

I stedet nektet hun å forklare seg mer for politiet.

Tok helomvending

Så få dager før saken skulle opp i Bergen tingrett i vår, troppet kvinnen opp på politikammeret og forklarte at hun likevel hadde hatt seksuell omgang med mannen, men at dette var høyst frivillig.

I Gulating lagmannsrett i går hadde kvinnen følgende versjon på hvorfor hun holdt viktige opplysningen tilbake.

— Jeg ville fortrenge hele situasjonen.

Det er en forklaring statsadvokaten fester liten tiltro til. I går kjørte han kvinnen hardt på hvorfor hun unnlot å si sannheten fra starten av, og mer enn antydet at hun gjorde dette for å samkjøre sin forklaring med hva samboeren har forklart.

Også han var siktet i saken, men den delen er henlagt på bevisets stilling.

— Jeg mente det var en bagatell det som hadde skjedd, prøvde kvinnen å forklare.

Kos etter bytur

Alle tre hadde vært på byen forut for natten da overgrepet skal ha skjedd. Den fornærmede mannen ble invitert med hjem til samboerparet på en kopp kaffe.

Paret skal ha kranglet heftig, men i løpet av få minutter var stemningen snudd totalt. En pornofilm ble satt på mens paret var hyggelige mot hverandre, som det ble forklart i retten.

Mens kvinnens samboer gikk ut et øyeblikk skal hun ha tatt for seg av den mannlige gjesten.

Hun hevder at mannen selv kneppet opp buksen og tok ut sitt kjønnsorgan, og at det var som en invitasjon til en seksuell handling.

— Sa han noe til deg? Gjorde han kroppsbevegelser som tilsa at han ville at du skulle fortsette? spurte en av dommerne.

— Nei. Han sa ingen ting.

— Et bevis for at mannen ikke var våken og fikk med seg hva som skjedde, mener statsadvokaten og mannens bistandsadvokat Roar Vegsund.

Kamera sentralt

Det alle er enige om er at den fornærmede mannen ble rasende etter seansen, og at det oppsto en heftig krangel før han forlot leiligheten.

— Han tok et digitalkamera ut av hendene på samboeren min fordi han trodde det var tatt bilder av ham, forklarte den tiltalte kvinnen.

— Hva det tatt bilder?

— Nei, og det var ikke planen heller.

— Dersom han hadde vært våken, ville han ikke visst at det ikke var tatt bilder?

— Jo, det antar jeg, svarte kvinnen.

Akkurat det siste var en farlig erkjennelse.

Den fornærmede mannen har hele tiden hevdet at han sov, og at han våknet av at kvinnen lå over ham og gjennomførte oralsex.

Den tiltalte kvinnen ble i vår dømt til ni måneder ubetinget fengsel for voldtekten. Ankesaken fortsetter i Gulating lagmannsrett i dag.

KJØRTE HARDT: Statsadvokat Jarle Golten Smørdal (t.v. ) antydet i retten at den tiltalte kvinnen endret forklaring for å samkjøre den med det samboeren hennes fortalte. Her er han sammen med forsvarer Per Magne Kristiansen