Tomme pillebrett lå strødd på gulvet da mannen i 30-årene ble funnet av lillebroren sin litt før midnatt lørdag. Selv om så store doser av lykkepillen Cipramil og allergipillen Zyrtec kan være dødelige, var det liten hjelp å få hos akuttmottaket på Haukeland sykehus, ifølge lillebroren.

I fortvilelse ringte han Bergens Tidendes tipstelefon om saken ved midnatt.

— La bare på

— På Haukeland var de hjelpsomme og lyttet, helt til jeg nevnte at broren min er stoffmisbruker. Da spurte de om han ikke kunne ta en drosje i stedet, og etterpå la de bare på, sa lillebroren.

BT har fått bekreftet at det har vært kontakt mellom lillebroren og AMK-sentralen ved Haukeland sykehus. Men av dem som var på jobb i går ville ingen kommentere saken. Forsøkene på å få kontakt med avdelingsoverlege Paul Forstrønen lyktes ikke.

Legevakten sendte drosje

Etter at lillebroren hadde ringt Haukeland sykehus og politiet, fikk han til slutt napp hos Legevakten i Bergen. De bestemte seg for å sende en drosje for å hente den bevisstløse mannen.

Sjåføren, Svein Eide, var overrasket over synet som møtte ham. Han valgte å ringe Legevakten for å sjekke om han virkelig skulle frakte en bevisstløs mann.

Svein Eide og lillebroren fikk etter hvert liv i mannen, og klarte sammen å geleide ham ut i bilen.

— Tomme pillebrett lå strødd overalt. Om han hadde spist alle pillene, vet jeg ikke. Det var uansett et skremmende syn, og jeg forstår godt at broren var fortvilet da han ikke fikk hjelp, sa Eide til BT etter å ha kjørt overdoseofferet til Legevakten.

- Sjåfører kan ikke hjelpe

Det hender fra tid til annen at Legevakten bestiller drosjer for å frakte sterkt berusede personer, opplyser sjåføren.

— Men det er ikke vanlig at drosjer rekvireres til bevisstløse personer, sier han.

Selv om alle drosjesjåfører må gjennom et obligatorisk førstehjelpskurs, er de ikke i stand til å hjelpe ved alvorlige forgiftninger, sier han.

— Noe slikt var jeg helt uforberedt på, sier Svein Eide.

Lillebroren sier at broren natt til søndag ble sendt fra Bergen legevakt til Haukeland sykehus for pumping. Søndag ble han sendt hjem igjen.

— Noe av det verste var at det tok en time før hjelpen kom, sier lillebroren.