Først etter et kvarters diskusjon med sin forsvarer, gikk Yasin Jabr med på å ta plass på tiltalebenken.

— Årsaken var mandagens artikkel i BT, hvor Jabr blir koblet til en sak om psykopati. Han reagerer først og fremst på at en av rettens sakkyndige der uttaler seg om ham og drapssaken, sier forsvarer Odd A. Drevland.

I går var det Drevlands tur til å spørre ut 42-åringen, som står tiltalt for ett drap og to drapsforsøk. Forsvareren ville blant annet vite hvorfor Jabr ikke har vist snev av følelser under rettssakene.

— Jeg må ha kontroll over meg selv slik at jeg ikke viser følelser. Gråt er et tegn på svakhet. Da blir du mobbet, og folk spør om du savner mammaen din, sa Jabr, som likevel hevder han gråter når han er alene på cellen.

— Det som skjedde var en katastrofe. Jeg kan ikke noe sterkere norsk ord. Alt var min feil. Jeg tenker på Hanne Kristine og min datter. Jeg har mest lyst å dø, sa Jabr.

I dag skal Hanne Kristine Olsens tante i retten. Hun unngikk så vidt å bli truffet av bilen, og er den eneste utenom tiltalte som kan fortelle om selve drapshandlingen. Derfor er hun også aktoratets mest sentrale vitne.