To av de tre mennene som er siktet for overlagt drap på Atle Bakke (født Mahamed Ahmed Abdinur), er sønner av mannen som avdøde ble dømt til ti års fengsel for å ha drept i 1995.

Politiet har mistanke om at drapet var en hevnaksjon.

Tre siktede

Onsdag ble advokatene Trygve Staff og Morten Furuholmen oppnevnt som forsvarere for de to brødrene på 20 og 22 år. Etter det NTB erfarer, forsvarer Staff den yngste.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld. Han er ennå ikke avhørt av politiet, så foreløpig ønsker jeg ikke å si mer, sier Staff til NTB.

Den eldste broren på 22 år nekter også straffskyld, opplyser hans forsvarer Morten Furuholmen til NRK.

Alle de tre siktede ønsker forsvarer fra det samme advokatkontoret, noe politiet ikke vil. Advokat Benedict de Vibe er oppnevnt som forsvarer for den siste mannen på 20 år. Han har ikke hatt mulighet til å besøke sin klient ennå, men hans kollega Marijana Lozic har snakket med 20-åringen.

– Nå forsøker vår klient å få oppnevnt en annen forsvarer. På grunn av dette, ønsker jeg ikke å kommentere saken ennå, sier Lozic.

Alle tre er norske statsborgere med somalisk opprinnelse. Avdøde var også somalier, men hadde etiopisk statsborgerskap.

Gammel drapssak

Drapsofferet på Tøyen var i nær familie med seksbarnsfaren Mahmed Jamal Shirwac som ble skutt på Heimdal utenfor Trondheim i fjor. Nå vil advokat John Christian Elden ha ny etterforskning av denne drapssaken.

Shirwac var både Atle Bakkes svoger og tremenning.

Dagbladet skriver at det er klare likhetstrekk mellom Tøyen-drapet og Heimdal-drapet. Vitner har fortalt at Bakke i begge sakene var involvert i kjøp og salg av khat. Og begge ganger ble det skutt flere ganger på åpen gate mens offeret satt i bil.

– Jeg forventer at politiet iverksetter full etterforskning og får avklart om disse to drapene har noe forbindelse med hverandre, sier Elden til Dagbladet.

Elden forsvarte mannen som ble dømt for drapet på Shirwac. Den dømte har ikke noe minne av drapshandlingen.

Tre drap

Drapsofferet fra Tøyen var tidligere dømt for å ha drept en somalier i Skien i 1994, og politiet har mistanke om at drapet var en hevnaksjon. Ifølge domspapirene fra 1995 kjente gjerningsmannen og offeret hverandre.

Under rettsforhandlingene i Agder lagmannsrett ble det opplyst at broren til Bakke skal ha blitt drept i Somalia som hevn for drapet i Skien, skriver VG Nett. Disse opplysningene ble ifølge rettsdokumentene aldri bekreftet.

Nå etterforsker politiet om drapene i Somalia, Skien og på Tøyen kan ses i sammenheng.

– Det er for tidlig å konkludere, dette må avklares gjennom videre etterforskning, skriver Oslo-politiet i en pressemelding.

Etterlyser bil

De siktede blir trolig framstilt for fengsling fredag.

Politiet etterlyser på ny en sølvgrå Audi A6, 1998-modell med registreringsnummer DJ42338. Politiet sier at eieren av bilen ikke har noe med drapet å gjøre.

Drapsvåpenet er ennå ikke funnet.