I går kveld ble Brann-Lyn vist på en 50 kvadratmeter stor skjerm på Festplassen. Arrangementet ble en suksess, med bra vær og stort oppmøte.

TV 2 sendte kampen på gratiskanalen Zebra og arrangementet var klarert med TV 2 i forkant.

Kommunen forhastet seg

Da det viste seg at Brann må vente til neste kamp — borte mot Aalesund - for å sikre gullet endelig, inviterte kommunen til ny gullfest med tilsvarende opplegg lørdag 20. oktober.

— Vi satser på å rigge til storskjerm også under Aalesund-kampen, sa idrettsdirektør Rune Titlestad i Bergen kommune til bt.no i går.

Nå er det klart at det ikke blir noe av planene, ifølge ordfører Herman Friele overfor BTV. Han lover imidlertid et stort plaster på såret hvis Brann tar gullet mot Aalesund.

Se intervjuet!Aalesund-Brann skal sendes på betal-tv-kanalen TV 2 Sport.

— Vi unner bergenserne folkefester når Brann gjør det bra. Men dette er strengt talt et spørsmål om rettigheter og det kan man ikke tøyse med. Her er det åpenbart at noen har invitert til kakefest hos bakeren uten å snakke med snakke med bakeren først, sier informasjonssjef i TV 2 Marianne Røiseland til bt.no.

TV 2 kan snu

Avgjørelsen om å nekte visning på storskjerm, er imidlertid ikke endelig. Mediehuset vurderer fortsatt om PR-effekten av et arrangement på Festplassen kan veie opp for det økonomiske tapet.

— Det er ett av argumentene som kommer inn på pluss-siden, sier Røiseland.

— Mange av leserne våre er forarget og oppfordrer til boikott av TV 2. Hva vil du si til dem?

— Jeg vil si at det viktigste er å holde hodet kaldt og hjertet varmt. Jeg håper vi blir i stand til å vise mange fotballkamper på TV også i tiden fremover, sier informasjonssjefen.

Si din mening om saken i kommentarfeltet under

FELLESGODE? Bergen kommune ser ut til å måtte droppe visningen av Aalesund - Brann på Festplassen lørdag 20. oktober.
Bergens Tidende